Poetin: “De Krim is van ons” – Geotrendlines

Poetin: “De Krim is van ons” – Geotrendlines

24-10-18 12:24:00,

De Krim is Russisch grondgebied, omdat de bevolking van het schiereiland op democratische wijze heeft aangegeven dat ze bij Rusland wil horen. Dat ze de Russische president Poetin afgelopen week tijdens de vijftiende editie van de Valdai International Discussion Club. Hij refereerde aan de situatie in Kosovo, die volgens hem veel minder democratisch is verlopen. Ook gaf de Russische president tijdens deze bijeenkomst zijn visie op zijn interventie in Syrië en op de toegenomen geopolitieke spanningen en de anti-Russische retoriek. We hebben een aantal passages uit het gesprek voor u vertaald.

Vladimir Poetin: “De Krim is ons land en dat zal ook zo blijven. Waarom is het ons land? Niet omdat we er naartoe gingen en het hebben ingenomen. Zelfs als iemand besluit om daar met mij over in discussie te gaan, zal het geschil onmiddellijk tot een doodlopend einde komen. Iedereen is hier democratisch, toch? Wat is democratie? Democratie is de macht van het volk. Hoe wordt dit uitgeoefend, deze macht van de mensen? Het wordt uitgeoefend via referenda, verkiezingen, enzovoorts. Mensen kwamen naar een referendum op de Krim en stemden eerst voor onafhankelijkheid, en daarna voor lidmaatschap van Rusland.

Ik wil u er voor de honderdste keer aan herinneren dat er in Kosovo geen referendum was, alleen het parlement stemde voor onafhankelijkheid, dat was alles. Iedereen die het voormalige Joegoslavië wilde steunen en vernietigen, zei: ‘Nou, godzijdank, daar zijn we goed in.’ Hier zijn ze het echter niet mee eens. Laten we dan een discussie voeren, de VN-documenten bespreken, kijken waar het Handvest van de VN over gaat en waar het gaat over het recht van naties op zelfbeschikking. Dit zal een eindeloze discussie zijn. We gaan echter verder op basis van de wil van de mensen die op dat grondgebied wonen.”

Over de interventie in Syrië

Vladimir Poetin: “Ik herinner me deze vraag, maar het klonk toen meer als: “zijn slachtoffers mogelijk?” Ik zei toen: “Ja, dat is mogelijk, maar we moeten de slechtst mogelijke uitkomst voorkomen.” En wat zou de ergste ontwikkeling voor ons zijn? Een volledige “somalisatie” van die regio, volledige achteruitgang van de soevereiniteit en infiltratie van een aanzienlijk deel van de militanten op het grondgebied van de Russische Federatie en op het grondgebied van naburige staten waarmee we geen douanebarrières of echte grenzen hebben,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: