Brainstormen om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen – luisteren naar de ouders, maar alleen om ze ervan te overtuigen dat vaccineren moet? – Stichting Vaccin Vrij

Brainstormen om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen – luisteren naar de ouders, maar alleen om ze ervan te overtuigen dat vaccineren moet? – Stichting Vaccin Vrij

25-10-18 08:37:00,

VaccinsOp donderdag 4 oktober 2018 is er door het ministerie van VWS een ‘consultatiebijeenkomst’ georganiseerd over vaccinaties. CB-artsen, en gezondheidsautoriteiten werden uitgenodigd om mee te denken over acties voor een toekomstbestendig Rijksvaccinatieprogramma. De focus lag op het tegengaan van een dalende vaccinatiegraad. Maar zou de focus niet eerst moeten liggen op het overleggen van het wetenschappelijke bewijs waar ouders nu al jaren om vragen?

 

 

WOB-verzoek

 
Op 24 augustus is er vanuit de Stichting Vaccinvrij een WOB-verzoek gestuurd naar het ministerie van VWS en het RIVM. Het doel is het wetenschappelijk bewijs, en/ of de documenten die aantonen dat overheidsinstanties zichzelf ervan verzekerd hebben, en dus kunnen garanderen dat vaccineren veilig is, boven water te krijgen.

Uit de brief komt het volgende citaat:

‘Helaas is er veel maatschappelijke onrust. Steeds meer ouders denken dat ze binnenkort verplicht zullen worden om vaccins in te moeten laten spuiten bij hun kinderen, terwijl zij ervan overtuigd zijn dat dit ernstige bijwerkingen kan hebben. Dit is uiteraard een onhoudbare situatie en bovendien niet nodig. De bezorgdheid van de ouders kan worden opgelost als het wetenschappelijke onderzoek dat de angst van de ouders kan wegnemen openbaar wordt gemaakt.’

Zou de overheid niet haar uiterste best moeten doen om doen ouders gerust te stellen met wetenschap, in plaats van onder druk te zetten?

moeder en babySteeds meer ouders willen bewuste keuzes maken. Ze komen erachter wat er in vaccins zit, en de logische vraag is of dat geen kwaad kan. Deze – voor velen onbeantwoorde vraag – in combinatie met de evenzovele verhalen van ouders die ervaringen hebben dat vaccineren wel degelijk ernstige schade kan veroorzaken versterken de wens om mee te kunnen denken en zelf te beslissen. Daarvoor moeten we het volgende kunnen bepalen:

 

 
1. Hoe groot is de kans op sterfte of blijvende schade als gevolg van (een complicatie bij) een infectieziekte?
2. Hoe groot is de kans op sterfte of blijvende schade als gevolg van (een bijwerking van) een vaccin?

En daarvoor hebben we informatie nodig. De behoefte aan gemakkelijk toegankelijke en transparante wetenschap, en vooral ziekte,- en sterftecijfers wordt steeds groter. Waarom wordt daar niet in voorzien?

 

 

Consultatiebijeenkomst

 
Van Kees Jan Donkers ontving ik de ‘onderstaande terugblik op de consultatiebijeenkomst’.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: