het-cidi-ziet-ze-vliegen-8211-the-rights-forum

02-11-18 09:08:00,

Nieuws

Minnie Mouse

Cnaan Liphshiz CIDI Israël-lobby Gaza

Minnie Mouse / Het CIDI ziet ze vliegen

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) maakt melding van een in een Minnie Mouse-ballon verstopte bom, aangetroffen op het plein van een Israëlische kleuterschool. Het blijkt een staaltje nepnieuws uit de keuken van de Israël-lobby.

In deze Minnie Mouse-ballon zat volgens het CIDI ‘een bom’ verstopt.Christians United for Israel 

Schreven we donderdag hoe voormalig CIDI-medewerker Cnaan Liphshiz een vlieger met een hakenkruis uit zijn duim zoog om een vliegerproject van Nederlandse kunstenaars verdacht te maken, diezelfde dag liet ook het CIDI zelf een ballonnetje op. De organisatie pimpte een in Israël aangetroffen explosief op tot een bom, afkomstig uit Gaza en verstopt in een Minnie Mouse-ballon ‘om kinderen te lokken’.

Van ‘verdacht object’ tot ‘bom’

Het explosief dat op het plein van de kindergarten werd gevonden. The Times of Israel

Israëlische media meldden donderdagochtend in enkele zinnen dat op het plein van een ‘kindergarten’ (kleuterschool of crèche) in Zuid-Israël een ‘verdacht object’ was aangetroffen. The Times of Israel schreef later dat het om ‘een explosief’ ging, dat volgens lokale beambten mogelijk met een ballon vanuit Gaza was aangevoerd. Een foto die ook op andere nieuwssites verscheen toont een voorwerp dat aan een fors stuk vuurwerk doet denken, bij de lont vastgehouden door een van de beambten. Een ballon is nergens te zien.

Bij deze wat speculatieve berichtgeving bleef het, en het nieuws ebde snel weg. Maar het CIDI pikte het op en maakte er een eigen verhaal van. Volgens de organisatie lagen er op het plein ballonnen met een ‘bom’ eraan. Op een foto die het CIDI publiceerde ontbreekt die bom, maar is aan ballonnen geen gebrek. Aan een tros van twintig kleurige exemplaren bungelde volgens het CIDI de bom, verstopt in een Minnie Mouse-ballon, ‘om kinderen te lokken’. Letterlijk schrijft de organisatie:

Een foto van de ballonnen en de bom zoals aangetroffen bij een kleuterschool in Israel. Het explosief was verstopt in een Minnie Mouse om zo kinderen te lokken.

 » Lees verder