Israël trekt in Brussel ten strijde tegen Europese burgerrechten – The Rights Forum

israel-trekt-in-brussel-ten-strijde-tegen-europese-burgerrechten-8211-the-rights-forum

05-11-18 09:08:00,

Nieuws

EJA-conferentie

The Lobby Ze’ev Elkin Europees Parlement Kenneth Stern Electronic Intifada IHRA BDS-beweging EU antisemitisme Oorlog tegen BDS Israël-lobby BDS Kolonisering nieuwsanalyse

EJA-conferentie / Israël trekt in Brussel ten strijde tegen Europese burgerrechten

Een conferentie van pro-Israël-organisaties in Brussel staat in het teken van inperking van Europese burgerrechten en veroordeling van de BDS-beweging als ‘fundamenteel antisemitisch’. Israël is betrokken bij de organisatie en wordt vertegenwoordigd door een minister die in een illegale nederzetting woont.

De Israëlische minister Ze’ev Elkin, zelf inwoner van een illegale Israëlische kolonie, eist dat de Europese politiek kritiek op de illegale Israëlische kolonisering veroordeelt als antisemitisme.Twitter / MEMO 

Het zijn niet de minste eisen die gepresenteerd zullen worden tijdens de conferentie die op 6 en 7 november in Brussel plaatsvindt. Kort samengevat: de Europese politiek moet vóór de volgende Europese verkiezingen van mei volgend jaar de BDS-beweging en andere Israël-kritische stemmen de mond snoeren.

Concreet roepen de organisatoren Europa op zich achter een aantal ‘rode lijnen’ te scharen. De Europese lidstaten worden gemaand de zogenoemde ‘IHRA-definitie van antisemitisme’ te aanvaarden en partijen en politici die daartegen zijn uit te sluiten van regeringsdeelname. Daarnaast dienen alle Europese politieke partijen een ‘bindende resolutie’ aan te nemen waarin de BDS-beweging wordt veroordeeld als ‘fundamenteel antisemitisch’. Hun kandidaten voor het Europees Parlement (EP) worden geacht de ‘rode lijnen’ formeel te omarmen.

Mede georganiseerd door Israël

De conferentie wordt georganiseerd door de European Jewish Association (EJA, een verbond van joodse organisaties), in samenwerking met onder andere de pro-Israëlische lobby-organisaties Europe Israel Public Affairs (EIPA) en Christians for Israel International (C4I).

Ook de Israëlische ministeries van Buitenlandse Zaken en Jeruzalem-zaken zijn betrokken bij de organisatie. De Britse krant The Guardian schrijft dat ook ambtenaren van Israëls ministerie van Strategische Zaken regelmatig contact hadden met de organisatoren. Israël wordt op de conferentie, die deels plaatsvindt in het Europees Parlement, vertegenwoordigd door minister Ze’ev Elkin voor Jeruzalem-zaken.

Oorlog tegen BDS

De ‘rode lijnen’ weerspiegelen dan ook de door Israël ontketende ‘Oorlog tegen de BDS-beweging’.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: