hoeveel-impact-hebben-de-sancties-op-iran-8211-geotrendlines

07-11-18 06:52:00,

Nieuwe sancties tegen Iran zullen de transitie naar een multipolaire wereld alleen maar versnellen. Dat zegt Michael Maloof, voormalig veiligheidsadviseur van het Pentagon in een verklaring tegenover Russia Today. Hij verwacht dat Iran door deze sancties niet geïsoleerd zal worden, maar juist bondgenoten zal vinden in China, Rusland en andere landen. Veel landen steunen de Amerikaanse sancties niet, omdat ze de handel met het land willen voortzetten.

Vlak voor de introductie van de nieuwe sancties maakte de Amerikaanse regering bekend dat acht landen een vrijstelling krijgen. Deze landen mogen onder bepaalde voorwaarden olie blijven importeren uit het land. Volgens journalist Hadeel Oueis laat deze wijziging zien dat de regering in Washington zich zorgen maakt over de negatieve impact van de sancties op haar bondgenoten.

Sancties tegen Iran

Door het afzwakken van de sancties zal het voor de Amerikaanse regering moeilijker worden om Iran volledig te isoleren. Zo lang de belangrijkste afnemers olie uit Iran mogen importeren zal de impact op de totale export beperkt blijven. De landen die een vrijstelling hebben gekregen zijn China, India, Zuid-Korea, Taiwan, Japan, Italië, Griekenland en Turkije.

China, Rusland en de Europese Unie hebben de Amerikaanse sancties veroordeeld en willen zaken blijven doen met het land. Ook bouwen ze aan een alternatief betaalsysteem om de sancties tegen het banksysteem te omzeilen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!

Lees ook:

Verenigde Staten geeft acht landen vrijstelling vo…


China wil meer olie uit Iran importeren


EU zint op wraak bij nieuwe Amerikaanse sancties t…


India krijgt ontheffing voor sancties tegen Iran


Topman Total: “We leven in een wereld waarin…

 » Lees verder