dr.-hans-moolenburgh-overleden-dank-aan-een-welbespraakte-huisarts-8211-stichting-vaccin-vrij

08-11-18 12:56:00,

“Ik wist op mijn zesde al dat ik dokter zou worden en ik heb nooit wat anders gewild.” Dr. Hans Moolenburgh, huisarts in hart en nieren, is op 6 november 2018 op 93-jarige leeftijd overgegaan. Moolenburgh heeft veel betekend voor de Nederlandse bevolking. Als hoofd van de anti-fluorideringsbeweging heeft hij (na een heftige strijd met de regelgevingsautoriteiten, die uiteindelijk ongelijk hebben gekregen) ervoor gezorgd dat wij geen neurotoxisch en kankerverwekkend fluoride in ons drinkwater hebben gekregen.

 
En Moolenburgh heeft veel betekend voor Vaccinvrij. Mijn boek: ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’ zou er niet geweest zijn zonder zijn interventie.

 
Ik wist dat hij de vaccinridders – de strijders voor open en eerlijke informatie omtrent vaccins – een warm hart toedroeg, maar ook dat hij niet met computers werkte. In een impuls had ik hem de uitgeprinte versie van de eerste vier hoofdstukken gestuurd van ‘Vaccinvrij’ zoals die in 2010 op de oude website van vaccinvrij gepubliceerd stonden, in de hoop dat hij me wilde helpen door het schrijven van een aanbeveling. Drie dagen later werd ik gebeld door Jean Christophe Boele van uitgeverij Lemniscaat. Hans Moolenburgh had niet alleen mijn tekst gelezen, maar het ook meteen doorgestuurd naar zijn uitgever. Het heeft geresulteerd in de geboorte van het boek ‘Vaccinvrij, ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’.

 
Af en toe stuurde ik hem een uitgeprinte blogpost, waar hij mij steevast over belde om me te complimenteren en waar hij enorm van genoot. En af en toe belde hij me out of the blue… “Mevrouw Frankema…” – dr Moolenburgh was één van de weinigen die mij ‘mevrouw Frankema’ noemde… – “ik voel de behoefte om u te bellen…” en hadden we fijne gesprekken. Strijdlustig, zeer goed geïnformeerd, betrokken, en vol humor. Zo blijft hij voor mij voortleven. En gelukkig hebben we genoeg op papier en op film van hem om nog lang van zijn wijze woorden en levenservaring te kunnen genieten.

 

 

HSM TV dialoog ‘De Waarheid over Vaccinaties’ 3 uur

 

 

 
Lezing dr Hans Moolenburgh 2012 voor de NVKP

 

 

 
Dr. Hans Moolenburgh – Vuistregels voor uw gezondheid Heerde april 2016
 

 

 
Lezing dr Hans Moolenburgh 2016
 
Huisarts dr.

 » Lees verder