joods-europese-organisaties-8220israel-spreekt-niet-in-onze-naam8221

10-11-18 02:36:00,

Vertegenwoordigers van Joods-Europese organisaties protesteerden op een persconferentie samen met groene en linkse Europarlementsleden tegen een samenkomst georganiseerd door de regering van Israël in Brussel, die de bedoeling heeft elke kritiek op Israël te brandmerken als anti-semitisme. “Niet in onze naam”.

In Brussel ging op 6 en 7 november in Brussel een conferentie door georganiseerd door de Joods-Europese Associatie en twee Israëlische ministeries, waarop leden van het Europees Parlement uitgenodigd zijn. Op deze samenkomst bepleit de regering van Israël om de definitie van anti-semitisme uit te breiden tot elke vorm van protest tegen of kritiek op Israël. Ze doet een oproep aan alle politieke partijen om een ‘rode lijn’ te ondertekenen die elke druk op Israël, met inbegrip van de Boycot-Divestment-Sanction-beweging als “fundamenteel anti-semitisch” te veroordelen.

“BDS is een vreedzame en geweldloze strijd die meer heeft geholpen om het apartheidssysteem in Zuid-Afrika neer te halen”, zei Miguel Urban van de Spaanse partij Podemos op een persconferentie in het Europees Parlement in Brussel. Ana Miranda van de Spaanse Galicische Nationalisten voegde er aan toe dat “de criminalisering van solidariteit de voorbije jaren is toegenomen, een voorbeeld hiervna is de ontvoering van Europarlementsleden op de Gaza Freedom Flotilla… Ik verklaar mijn volledige steun aan de BDS-beweging, ik ben lid van deze door de Palestijnen geleide beweging voor vrijheid, rechtvaardigheid en gelijkheid, die aandringt op actie om Israël te dwingen het internationaal recht te respecteren.”

“Wij zijn zeer bezorgd over deze recente pogingen om valse beweringen van antisemitisme te gebruiken om legitieme kritiek van vreedzame civiele organisaties op de regering van Israël te criminaliseren”, zie Belgisch Groen Europarlementslid Bart Staes. ” Telkens ik terugkom van Palestina moet ik vaststellen dat de toestand is verergerd. Daarom is de oproep tot boycot dringender dan ooit.”

“Niet in onze naam!”

Arthur Goodman van de organisatie European Jews for Justice for Palestinians veroordeeld de recente pogingen van sommige EU-lidstaten en EU-instellingen om de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) Working Definition of Antisemitism over te nemen:

“De IHRA-definitie van antisemitisme wordt in toenemende mate overgenomen of overwogen door westerse regeringen. Die definitie is zo verwoord dat ze door deze regeringen gemakkelijk kan worden aangenomen om doelbewust elke legitieme kritiek op Israël en elk pleidooi voor de rechten van de Palestijnen met antisemitisme gelijk te schakelen,

 » Lees verder