Wordt contant geld een ding van het verleden? – Marketupdate

wordt-contant-geld-een-ding-van-het-verleden-8211-marketupdate

24-11-18 10:55:00,

Contactloos betalen of geld overmaken met je mobiele telefoon wordt gemakkelijker en verdringt op steeds meer plekken het muntgeld en de bankbiljetten. Is er nog wel een toekomst voor contant geld in een ontwikkelde samenleving? De technologie is er al klaar voor, maar zijn wij mensen dat ook?

In deze documentaire van Deutsche Welle worden de voordelen en de nadelen van een wereld zonder contant geld tegen elkaar afgewogen. Hoe toegankelijk zijn de verschillende elektronische betaalsystemen voor ouderen en slechtzienden? En hoe zit het met de privacy en de data die banken op deze manier van ons kunnen verzamelen? En worden banken op deze manier niet nog veel machtiger?

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!

Gerelateerd:

Video: Ad Broere en George van Houts over ons geld…


Bundesbank: Steeds meer bankbiljetten wordt opgepo…


Documentaire: Een zondvloed van geld


Infographic: War on Cash


Naar een cashloze samenleving…


Documentaire: The Money Masters

 » Lees verder