Aux Armes Citoyens

aux-armes-citoyens

07-12-18 04:40:00,

Op de barricades in Frankrijk (008) 

  • 06 DECEMBER 2018

Een belangrijk element in het brandend houden van het revolutionaire elan in Frankrijk is natuurlijk ‘de Marseillaise’ (‘de vrouw uit Marseille’). Het lied waarop de revolutionaire bevolking vanuit heel Frankrijk naar Parijs marcheerde om de arbeiderswijken die in opstand waren gekomen (de Commune van 1792) te hulp te komen. De woorden roepen op tot opstaan tegen ‘la tyrranie’ en eindigt na een schitterende doorwerking die niet alle zangers meemaken in ‘Aux Armes Citoyens!’ Meer aansporing heb je niet nodig. Vergelijk dat eens met ons ‘ Den koninkc van Hispanjen heb ik altijd geëerd’. Dat is het verschil: hier staan ze met de pet in de hand als de baas passeert.
Om een indruk te geven van de rol die de Marseillaise nu speelt nodig ik uit deze video te bekijken. Ronduit weerzinwekkend en intimiderend is de inzet van scherpschutters in het centrum van Parijs: zie hier: https://youtu.be/6F6IZlwWcO4. Het politiegeweld in Frankrijk is vele malen ernstiger als tegen ontevreden burgers in ons land wordt gebruikt. Zoals de ecoloog die het leven liet door een politiegranaat bij milieuacties.
Opnieuw is een belangrijke kwestie in de Franse publieke opinie de inzet door de politie van als gele vestjes vermomde stillen als ‘casseurs’, de vandalen die winkels en bushokjes slopen. Zie hier voorbeelden: https://youtu.be/6trjDeRpzD4 en https://youtu.be/815JQID3e_g.
Dit is een beproefde taktiek van de Franse politie. Zo oud als Methusalem of Mazarin. Joseph Fouché bediende zich er al van als politiechef voor- tijdens- en na de revolutie.Tijdens Napoleon III werd ‘in burger’ weer de belangrijkste politiedienst; net als onder zijn neef Napoleon Bonaparte. In 1968 werd het met succes toegepast. De verwevenheid met de Geheime Dienst (Sûreté Nationale) is spreekwoordelijk.
Uitgesproken grappig is dat ‘Links Nederland’ zich zorgen maakt over de gele vestjes. Ze zouden ‘bruin’ zijn; geïnfiltreerd door extreem-rechts. Ze gebruiken precies dezelfde woorden en redenering als de regering Macron! Ik denk eerder dat ‘Links Nederland’ geïnfiltreerd is door extreem-rechts dan de gele vestjes in Frankrijk. Dat betekent natuurlijk niet dat niet kiezers of leden van RN (Lepen) deel zouden uitmaken van de opstand tegen Macron. Dat zou wel heel vreemd zijn. Zijn stemmers of leden van RN allemaal fascisten? Zijn alle PVV-stemmers fascisten?  » Lees verder

%d bloggers liken dit: