giletsjaunes-laten-zich-niet-intimideren-door-geweld-macron-8211-de-lange-mars-plus

10-12-18 11:27:00,

Zaterdag 8 december woedt er een veldslag in Parijs en in tal van andere steden. Meer dan 140.000 mensen demonstreren hun recht op vrije meningsuiting en de soldaten van Macron tonen hun on-democratische intenties door de protesten te smoren in bruut geweld. Dit is de vierde confrontatie (Acte no. 4) tussen de #GiletsJaunes en de soldaten van het regime Macron. Opnieuw tonen zij aan dat Macron alleen met geweld zich kan handhaven. Een verslag van het moedige optreden van de Franse demonstranten.

En la rue de #Rivoli, cerca de #Châtelet.
Miles de franceses en las calles de París.

#CGT #Giletsjaunes #Acte4 #France #Francia pic.twitter.com/MK7ct9wnXQ

— karla kalapaqui (@dayumaEc) 8 december 2018

Het systeem van de democratische vertegenwoordiging is failliet. Dat blijkt iedere keer wanneer mensen het oneens zijn met de gekozen politici. In Frankrijk is 80% van de bevolking tegen Macron. Hij zou meteen zijn biezen moeten pakken, maar zij blijven zitten omdat zij vinden dat iedereen ontslagen kan worden behalve zij. De machthebbers willen geen afstand doen van de macht, kijk maar naar Macron, die maar een antwoord kent op onenigheid met zijn landgenoten: geweld.

In de vroege ochtend van de 8e december verzamelen zich tienduizenden mensen met Gele Hesjes in heel Frankrijk. Zij komen op voor hun recht op demonstratie en hun recht van vrije meningsuiting, niemand neemt hen die af. En dat laten ze zien ook. Daarnaast zijn ze boos op Macron met zijn ‘Regering voor de rijken’.

De eerste uren in Parijs verlopen vreedzaam. Als het aan de demonstranten ligt blijft dat ook zo. In sommige delen van Parijs laten de Gele Hesjes zich niet provoceren.

Bekijken wat er gebeurde op 1:44 in de uitzending gilets jaunes van LeSorcierDaFavela https://t.co/2ACPjMyPTl

— De Lange Mars Plus (@delangemars) 8 december 2018

#giletsjaunes #Paris Un cortège important s’est formé sur les grands boulevards et approche de Strasbourg Saint-Denis,

 » Lees verder