nasa-2016-18-eeuwrecord-temperatuurdaling.

17-12-18 04:43:00,

x
x
NASA: 2016-18 eeuwrecord temperatuurdaling..!!

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Het bureau dat alle data verzamelt rondom wereldwijde temperatuurontwikkelingen door de jaren heet het Goddard Institute for Space Studies. De cijfers komen specifiek van het GISTEMP-team binnen deze organisatie; een team dat zich bezig houdt met de metingen van oppervlakte-temperaturen van de Aarde. (Surface Temperature-analysis).  De gemeten zogenaamde Big Chill (grote afkoeling) tussen 2016 en 2018, bestond uit twee Little Chills: de grootste daling van vijf maanden ooit (februari tot juni 2016) en de vierde grootste (februari tot juni 2017).

Wanneer we een soortgelijke gebeurtenis van februari tot juni 2018 zouden beleven, zou de gemiddelde temperatuur wereldwijd zelfs onder het gemiddelde van de jaren tachtig worden gebracht. Februari 2018 was wereldwijd kouder dan februari 1998. Als iemand gaat beweren, dat -door de opwarming van de Aarde-  deze recente recordtemperaturen ontstaan, doordat de wereldwijde temperaturen grotere uitslagen vertonen, of met een moeilijk woord ‘volatieler’ worden, dan is dat niet waar. Deze volatiliteit/beweeglijkheid neemt namelijk zelfs AF..! De uitslagen -naar boven en naar beneden- worden dus minder groot..

Kijken we naar de maandelijkse gemiddelde temperaturen op Aarde sinds 2000, dan zijn die slecht 2/3 van wat deze waren in de jaren 1880 tot 1999. Maar toch zijn deze gegevens geen argument tégen de opwarming van de aarde. Twee jaar koelcycli, zelfs als ze records vastleggen zoals nu, zijn statistische geluiden in vergelijking met de langetermijntrend. Daarbij is de opwarming van de Aarde ook niet in de eerste plaats gebaseerd op de waargenomen opwarming; er liggen allerlei modellen, historische studies en andere wetenschappelijke gegevens aan ten grondslag. Wat dan wél het punt is? Daar komen we zo op.

Een ander punt is dat zowel februari 1998 als februari 2016, piek El Niño-maanden waren, waarbij zeer warm zeewater, de atmosfeer opwarmde, en de recorddalingen begonnen vanaf hoge pieken. En een diep dal en een hoge piek, maken natuurlijk al snel een ander gemiddelde. Maarr.. het is ook zo, dat er in de afgelopen eeuw veel andere piek El Niño-maanden waren, en dat geen enkele daarvan werd gevolgd door zulke dramatische afkoeling..!!

Het punt is dat statistische afkoelingsuitslagen, geen media-aandacht krijgen.
Ze passen niet in het geaccepteerde plaatje. De wereldwijde gemiddelde temperatuurcijfers komen maandelijks naar buiten en het blijkt,

 » Lees verder