Israëlische kolonisten richten op grote schaal vernielingen aan – The Rights Forum

israelische-kolonisten-richten-op-grote-schaal-vernielingen-aan-8211-the-rights-forum

20-12-18 07:49:00,

Nieuws

Straffeloosheid

Bayt Hanina Asira al-Qibliyya Masafir Yatta Yitzhar Jordaanvallei South Hebron Hills Oost-Jeruzalem Kolonisering Westoever

Straffeloosheid / Israëlische kolonisten richten op grote schaal vernielingen aan

Vandaag was het raak in Palestijns Oost-Jeruzalem en het Palestijnse dorp Battir, eerder deze week waren tal van andere Palestijnse plaatsen doelwit van vernielingen en aanvallen door Israëlische kolonisten. Ze hebben tot doel de Palestijnse inwoners het leven onmogelijk te maken. De Israëlische autoriteiten treden er zelden tegen op.

Oost-Jeruzalem, vanmorgen: Hebreeuwse graffiti en auto’s van Palestijnen met lekgestoken banden, het werk van extremistische Israëlische kolonisten.The Times of Israel 

Muren beklad met Hebreeuwse graffiti en meer dan twintig auto’s met lekgestoken banden. Dat troffen inwoners van de wijk Bayt Hanina in Palestijns Oost-Jeruzalem vandaag bij het opstaan aan. Op de muren stonden leuzen als ‘Dood aan de moordenaars’ en ‘We zullen niet slapen zolang Gods naam wordt ontheiligd’.

‘Nationalistisch joods geweld’

Een afzender ontbrak, maar iedereen weet uit welke hoek de vernielingen komen: ze zijn het handelsmerk van extremistische Israëlische kolonisten die zich illegaal in bezet Palestijns gebied – Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever – hebben gevestigd. Met het aanrichten van vernielingen, het uiten van dreigementen en vaak ook het gebruik van fysiek geweld proberen zij de Palestijnse inwoners zodanig te intimideren dat zij vertrekken.

De Israëlische politie heeft een onderzoek ingesteld, maar niemand verwacht dat het iets oplevert. Hoogst zelden worden daders van zogenoemde ‘haatmisdrijven’ gepakt, laat staan veroordeeld. In een reactie hekelt de Israëlische organisatie Ir Amim, die zich inzet voor een leefbare toekomst voor alle inwoners van Jeruzalem, het volstrekte gebrek aan bescherming van de Palestijnse inwoners van Oost-Jeruzalem tegen ‘nationalistisch joods geweld’. De politie laat het afweten en de Palestijnen hebben geen mogelijkheden zich tegen ‘het geweld van de radicale activisten’ te beschermen, stelt de organisatie tegenover de krant Haaretz (€).

Aan de orde van de dag

Sinds de aanslag van een Palestijn op 9 december bij de Israëlische kolonie Ofra op de bezette Westelijke Jordaanoever is sprake van een toename van fysiek geweld van kolonisten tegen Palestijnen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: