Israël roept Duitsland op subsidiëring Joods Museum Berlijn te staken – The Rights Forum

israel-roept-duitsland-op-subsidiering-joods-museum-berlijn-te-staken-8211-the-rights-forum

22-12-18 08:54:00,

Nieuws

‘Anti-Israëlisch’

Who Profits Duitsland Breaking the Silence NGO Monitor BDS-beweging CIDI B’Tselem Oorlog tegen BDS BDS

‘Anti-Israëlisch’ / Israël roept Duitsland op subsidiëring Joods Museum Berlijn te staken

Het museum is een van tientallen instellingen en organisaties die volgens Israël wegens ‘anti-Israëlische activiteiten’ door de Duitse regering gekort zouden moeten worden. Onduidelijk is wie precies de afzender is van de schriftelijke oproep.

Foto van de Jaffapoort in Jeruzalem rond 1900, onderdeel van de door Israël bekritiseerde expositie ‘Welcome to Jerusalem’ in het Joods Museum in Berlijn. Een reclame aan de stadsmuur wees bezoekers destijds de weg naar het reisbureau van Thomas Cook, de man die het georganiseerde toerisme in het Midden-Oosten introduceerde. Jüdisches Museum Berlin / Library of Congress 

Bezondigt het Joods Museum in Berlijn zich aan ‘anti-Israëlische activiteiten’? Het is moeilijk voor te stellen, maar toch is dat waar het van wordt beschuldigd. Door Israël.

In een schrijven aan de Duitse regering bekritiseert Israël de expositie ‘Welcome to Jerusalem’ in het museum. Die zou ‘grotendeels de islamitisch-Palestijnse zienswijze’ op de stad belichten. Bovendien zou het museum regelmatig bijeenkomsten en discussies organiseren met deelname van ‘prominente BDS-supporters’. De internationale BDS-beweging probeert Israël door middel van boycots, desinvesteringen en sancties (BDS) te dwingen de rechten van de Palestijnen te respecteren, en wordt door de regering-Netanyahu als staatsvijand beschouwd en in een woeste ‘Oorlog tegen BDS’ bestreden.

De Duitse regering wordt opgeroepen haar subsidiëring van deze en andere ‘anti-Israëlische activiteiten’ te staken en de eigen subsidierichtlijnen kritisch tegen het licht te houden. In het eerder deze maand door Die Tageszeitung (Taz) aan het licht gebrachte schrijven worden volgens de krant enkele tientallen instellingen en organisaties aangewezen die zich aan zulke activiteiten schuldig zouden maken. En daarom door de Duitse regering zouden moeten worden uitgesloten van subsidiëring.

Mensenrechten

Onder de beschuldigden zijn culturele, politieke en kerkelijke instellingen, die gemeen hebben dat ze aandacht besteden aan, of actief zijn op, het terrein van de mensenrechten in Israël/Palestina.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: