Onderdrukking in Frankrijk wordt iedere week groter, maar #GiletsJaunes: ‘Wij zullen winnen’ – De Lange Mars Plus

onderdrukking-in-frankrijk-wordt-iedere-week-groter-maar-giletsjaunes-8216wij-zullen-winnen8217-8211-de-lange-mars-plus

30-12-18 10:41:00,

Het NOS Journaal juicht dat de Gele Hesjes beweging in Frankrijk op zijn retour is. Het blijkt echter dat de beweging niet zwakker wordt, maar de gewelddadige onderdrukking door Macrons regime steeds groter. DLM Plus doet verslag (#Acte 7)  van de zevende zaterdag in de zevende week van de opstand van de #GiletsJaunes tegen de ‘Regering van de Rijken’ van Macron. De atmosfeer wordt het beste weergegeven door het motto van de Gilets Jaunes van Lille.

#GiletsJaunes: Lille “wij zullen winnen” https://t.co/IJ0Y4vCuig

— De Lange Mars Plus (@delangemars) 29 december 2018

Parijs

Opnieuw is er een verandering van tactiek deze zaterdag. Troepen van Macron jagen de hele dag door de straten van Parijs op Gele Hesjes. Op deze manier hopen ze hen te verspreiden zodat zij zich niet meer kunnen samenvoegen tot een demonstratie van vele tienduizenden. Ook nu gebruiken zij geweld, zoals gewoonlijk. Hun gewelddadigheden hebben al talloze slachtoffers opgeleverd.

Respect aux combattants qui se battent pour la France.#GiletsJaunes#Acte7 pic.twitter.com/h8IoXJaT4G

— Franck Noir 🏳️‍🌈 (@FranckNoir) 28 december 2018

Het opjagen van de Gilets Jaunes

#Paris La manifestation dispersée en plusieurs groupes par les forces de l’ordre.#GiletsJaunes #ActeVII #Acte7 #29Décembre #29decembre2018 pic.twitter.com/Wp5ogpdCmX

— Stéphanie Roy (@Steph_Roy_) 29 december 2018

 

Zij slagen deels in deze opzet. Dat zorgt ervoor dat in talloze straatjes en straten van Parijs de demonstranten uitwaaieren.

Après s’être fait copieusement gazés par les #CRS, escaladé des murs pour s’enfuir, on prend les petites rues #GiletsJaunes #29Décembre #Acte7 pic.twitter.com/q4gtD5UPMt

— Syndicat Commerce (@SyndicatC) 29 december 2018

Voor de soldaten is verspreiden niet genoeg, regelmatig vuren ze dan ook nog eens traangasgranaten af. Het is een ware kunst van beheersing die de meeste Gilets Jaunes laten zien.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: