redden-de-gelehesjes-ons-tegen-de-verpauperingspolitiek-8211-de-lange-mars-plus

30-12-18 10:57:00,

Foto R. Vellekoop ingang Binnenhof op 1.12.18

Zelfs voor de meest onbewuste inwoner van ons land moet het zo langzamerhand duidelijk zijn wat het regime Rutte van plan is met Nederland. Een op de zes Nederlanders leeft onder of op de armoedegrens volgens de cijfers van de EU en heeft maar een klein duwtje nodig om een pauper te worden, meer energiebelasting en een hogere BTW bijvoorbeeld. En laten dat nu net de maatregelen zijn die per 1 januari worden ingevoerd. Kortom de verpauperingspolitiek van Rutte kan niet meer worden ontkend, wie redt ons dat is de vraag.

Armoedegrens

Volgens de cijfers van Eurostat leven in Nederland in 2017 ongeveer 2,9 miljoen mensen op of onder de armoedegrens.

(in 2008 waren dat er 2,4 miljoen). Dat betekent dat in absolute getallen sinds de kredietcrisis van 2008 een half miljoen mensen meer pauper dreigt te worden of al is. De meerderheid van de bevolking mag natuurlijk van welk kabinet dan ook verwachten dat de armoede niet toeneemt maar afneemt. Wat blijkt Rutte maakt zich al sinds 2004 zorgen over de dividendafdracht van investeerders over hun dividenden. Bijna slaagt hij er dit jaar in hen jaarlijks 2 miljard aan compensatie te schenken. Gelukkig wordt hij teruggefloten door diezelfde beleggers. De blamage is groot, het onbegrip ook. Hoeveel duidelijkheid wil je als kiezer nog meer dan dat deze man een ambassadeur van de rijken is? Terwijl hij toch voortdurend oppert de meerderheid van de bevolking te vertegenwoordigen.

Daarnaast kan het niet anders dan dat er voor 2019 nog veel meer mensen in of onder de paupergrens zullen gaan leven door de verhoging van de BTW op de eerste levensbehoeften en de verhoging van de energiebelasting. Veel mensen die al op het randje leefden flikkeren dan gewoon in het gapende gat van de kuil die Rutte al drie kabinetten lang voor hen aan het graven is.

Democratie

Oke, nu we hebben vastgesteld dat de bevolking sinds 2008 armer is geworden, gaan we ons ongerust afvragen op welke manier die gang naar het afvoerputje kan worden gestopt. Ondanks draconische bezuinigingen van de afgelopen jaren blijft de meerderheid van de bevolking achter het regime Rutte staan.

 » Lees verder