https://www.dlmplus.nl/2019/01/05/het-enorme-belang-van-de-giletsjaunes/

httpswwwdlmplus.nl20190105het-enorme-belang-van-de-giletsjaunes

05-01-19 11:29:00,

Iedere opstand in Frankrijk doordat de GiletsJaunes wegblokkades organiseren of zich in allerlei stadskernen met Gele Hesjes vertonen toont aan op welke manier onze democratie is georganiseerd. Iedere arrestatie van iemand die een geel hesje draagt bewijst het failliet van het systeem waarin iedere burger gevangen is. Kijk met verbazing en afgrijzen naar de bizarre film die iedere zaterdag van de afgelopen twee maanden wordt opgevoerd in de straten van Frankrijk (en weliswaar geringer ook in NL).

De verordening in Nederland (Den Haag) luidt dat het verboden is dat mensen een bepaald kledingstuk dragen, namelijk een geel hesje. Aldus heeft de burgemeester van deze stad bepaald. De reden is dat de veiligheid in het geding is.

Als de burgemeester of welke overheidsdienaar dan ook, het codewoord ‘veiligheid’ gebruikt dan mogen alle geweldsregisters worden opengezet

en mag er zelfs ‘van overheidswege’ worden gemoord (steeds door de massa media omschreven als ‘gedood’).

Mensen die wel het lef hebben om een geel hesje te dragen worden in Den Haag door de ‘gezagsdienaren’ bevolen om dit uit te trekken. Doen zij dit niet dan wordt geweld toegepast. Zij trekken bij diegene persoonlijk het hesje van zijn ongewillige lijf of voeren de persoon af en sluiten hem of haar op met geweld.

In Frankrijk is de spiraal van het geweld een paar stappen verder. De overheid haalt allerlei projectielen uit de kast, van granaten, traangas tot rubberen kogels om groepen met en zonder gele hesjes weg te jagen. Er zijn al meer dan 1000 mensen ernstig verwond,

omdat ze het oneens zijn met de bezuinigingsmaatregelen en de verpauperingspolitiek van Macron.

Keer op keer blijkt dat de prachtige grondwet die in Frankrijk niet zo veel verschilt van die in Nederland een dode letter is. De burger heeft helemaal geen rechten als hij niet luistert naar de machthebbers. Dan wordt de jacht op hem geopend en mag hij met geweld terug in zijn hok worden gestuurd.

Iedere aflevering van deze klucht loopt af op dezelfde manier. Eerst verzamelen zich in tal van Franse steden grote groepen mensen die een geel hesje durven dragen, terwijl dit niet mag,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: