het-sneeuwt-en-hagelt-in-warme-landen-hoezo-global-warming-8211-lang-leve-europa

10-01-19 10:54:00,

Politici en milieuorganisaties hameren al jaren op globale opwarming, maar ondertussen sneeuwt en hagelt het in ‘s werelds woestijnen en tropische en sub-tropische gebieden. Hoe valt dat te rijmen?

Van de week vond ik dit recente filmpje over Taif. Toen ik ging zoeken wat voor klimaat de Saoedische stad Taif heeft, vond ik deze uitleg. Hier is een citaat:

“Taif heeft ondanks zijn zachtere klimaat nog steeds een woestijnklimaat met warme hete zomers en warme winters met frisse nachten. De neerslag in Taif ligt wat hoger dan andere delen van Saoedi-Arabië maar is nog steeds erg laag. De zomers zijn er warm en heet maar met dag temperaturen van ongeveer 33 graden Celsius een stuk aangenamer dan de meeste delen van het land. De winters zijn er met temperaturen boven de 20 graden Celsius nog steeds erg aangenaam hoewel het in de nachten nog wel eens aan de frisse kant kan zijn. Nachtvorst hoef je hier niet te verwachten.”

Ik heb de afgelopen jaren nogal wat voorbij zien komen en gelezen over weermanipulatie, uiteenlopend van wolkenmakers die door NASA worden beheerd en wolkenionisatie in Abu Dhabi en Californië tot een oudere technologie die cloudseeding genoemd wordt.

Een dik pak sneeuw in een land als Marokko of Saoedi-Arabië, waar een warm, dan wel heet woestijnklimaat heerst vind ik wonderbaarlijk. Welke technologie zou men daarvoor gebruikt hebben, vroeg ik me af. En hoe is sneeuw in onze woestijnen te rijmen met die zogenaamde globale opwarming waar politici en media het dagelijks over hebben? En weten de lezers dat er naast sneeuwval ook heftige hagelbuien plaatsvinden in ‘s werelds woestijngebieden?

In 2015 sprak de Amerikaanse geo-engineeringactivist Patrick Roddie tijdens een conferentie in Istanboel met de Saoedische prinses Basmah Bint Saud over het fenomeen geo-engineering. Hier kun je het interview bekijken. De prinses blijkt goed op de hoogte.

In welke tropische en subtropische oorden hagelt en sneeuwt het nog meer?

Naar aanleiding van bovenstaand interview ben ik eens gaan zoeken en inderdaad, ik vond niet alleen sneeuw en hagel in Saoedi-Arabië, maar ook in Marokko, Kenia,

 » Lees verder