gelehesjes-kleuren-nl-geel-op-12-januari-overzicht-en-actiedata-8211-de-lange-mars-plus

11-01-19 08:47:00,

Voorzichtig in kleine aantallen zijn sinds december mensen met Gele Hesjes in het straatbeeld opgedoken. Er is in Nederland echter meer gaande aan het Gele Hesjes front dan FB, Twitter of de massamedia ons doen geloven. Daarom meer inzicht in hun drijfveren, een overzicht van de vele plaatselijke Gele Hesjes groepen en actiedata.

Aanstaande zaterdag komen in ieder geval op tien plaatsen Gele Hesjes in actie. Voor de weken erna zijn er al acties aangekondigd. Het lijkt dat Nederland langzaam uit de winterslaap wakker wordt, gestimuleerd door de aanhoudende Franse acties.

Er zijn geen leiders, wel meer en minder actieve Gele Hesjes. DLM PLus sprak met actief Geel Hesje Joop Lamers.

Maar eerst reizen we door Nederland en vinden via FB de volgende Gele Hesjes groepen

Acties op zaterdag 12 januari

Plaats
Actie 12/1

Amsterdam
info

Erasmusbrug – Rotterdam
info

Alkmaar
info

Den Haag
info

Eindhoven
info

Emmen

Friese Gele HesjesLeeuwarden
info

Twente
info

Weert
info

Zeeuwse Gele Hesjes

Meer groepen

Almere, Amersfoort, Amstelveen, ArnhemBergen op ZoomBetuweBinnenhofDen HelderEnschedeGroningen/FrieslandHaarlemHeerlenLimburgMaastrichtNijmegen, Oss, RoermondTilburg.

Joop Lamers

Joop vindt niet dat er flauwtjes wordt gereageerd op Gele Hesjes initiatieven, maar wijt dit aan de media die nauwelijks over de beweging berichten. Hij kondigt aan dat het Truckers gilde op 24 februari met trucks zal opstomen naar Den Haag. De bonden worden niet bij de acties betrokken. Hij geeft aan dat er elke week in het land kleinschalige acties zijn die niet georganiseerd worden. “PVV, FVD, SP en 50Plus hebben ons gezegd mee te willen doen,

 » Lees verder