Ghosn fiscaal Nederlander | Uitpers

ghosn-fiscaal-nederlander-uitpers

11-01-19 07:19:00,

De heer Carlos Ghosn, grote baas van Renault en tot voor kort ook van Nissan, is fiscaal gedomicilieerd in Nederland. Sinds 2012, zo brengt de Franse krant Libération aan het licht. Ghosn, die momenteel in een Japanse gevangenis zit, wou zo ontsnappen aan de ISF (belasting op grote fortuinen) en aan hogere belastingvoeten dan in Nederland.

De Alliantie Renault-Nissan heeft zijn sociale zetel in Amsterdam, maar Ghosn laat zich daar zeer zeldne zien. Nochtans, om fiscaal resident te zijn in Nedelrand moet men minstens 183 dagen per jaar in het land verblijven, maar de Nederlandse fiscus heeft geen moeite gedaan om dat te controleren.

De Franse minister van Economie Bruno Le Maire had nog op 20 november verklaard dat bij nazicht alles in orde bleek met de fiscale situatie van Ghosn, zonder daarbij te vermelden dat hij geen fiscaal resident meer was in Frankrijk. De minister verborg zich voor verdere vragen achter “het fiscaal geheim”.

De vakbond CGT van Renault heeft een onderzoek gevraagd of andere directieleden van Renault-Nissan gebruik maken van fiscaal paradijs Nederland.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: