infanrix-hexa-is-vervangen-door-vaxelis-stappen-we-van-de-ene-beerput-in-de-andere-8211-stichting-vaccin-vrij

11-01-19 08:58:00,

Op 7 December 2018 wordt in het ‘RVP-nieuws’ voor professionals bekend gemaakt dat ‘Infanrix Hexa’ – het vaccin tegen DKTP-Hib-HepB dat wordt toegediend met 2, 3, 4 en 11 maanden – is vervangen door ‘Vaxelis’.

‘Voor het DKTP-Hib-HepB-vaccin heeft een aanbestedingsprocedure plaatsgevonden en voor het RVP is nu het vaccin Vaxelis van MSD aangeschaft. Vaxelis is een DKTP-Hib-HepB-vaccin dat volledig in een voorgevulde spuit wordt geleverd. Het vaccin is klaar voor gebruik.’1

Wie zijn de personen die zich bezighouden met de ‘aanbestedingsprocedures’? Niemand die het weet. En er is nog iets dat onduidelijk is…

 

 

Waarom is Infanrix Hexa vervangen?

 
CB-artsen zijn niet vooraf geïnformeerd over de reden; tenminste niet in het ‘RVP-nieuws’, en ook niet op de Vaste Prikdag in 2018, een nascholingsdag voor CB-artsen. En de media zijn niet op de hoogte, of vinden het niet belangrijk om de burger te informeren over een vaccinschandaal. Zijn onze baby’s 7 jaar lang ingespoten met een riskant vaccin? En stapt de Nederlandse bevolking in 2019 met Vaxelis – zonder het te beseffen – van de ene beerput in de andere? Onderstaande blogpost doet verslag van een van de grootste dieptepunten in de voorlichting over vaccins.

 

 

Het uitgelekte GSK-rapport

 

 

 
Eind 2012, begin 2013 informeren ouders elkaar dat er een vertrouwelijk rapport is uitgelekt van maar liefst 1271 pagina’s van vaccinfabrikant GlaxoSmithKline (GSK).2 CB-artsen zijn er niet van op de hoogte en de media zwijgen, maar het bericht slaat bij de ouders in als een bom en het circuleert op sociale media. Het rapport betreft de ‘geneesmiddelenbewaking’ van Infanrix Hexa, en beschrijft de ongewenste neveneffecten die uit verschillende Europese landen terug gerapporteerd zijn aan GSK in de periode tussen 23 Oktober 2009 en 22 Oktober 2011.

 

 

Het persbericht van Initiative Citoyenne

 
krantenHet Waalse ‘Initiative Citoyenne’ (burgerinitiatief) deed wat verantwoordelijke beleidsmakers (hadden) moeten doen.3 Zij bestudeerde het document – alle 1271 pagina’s. En toen bleek dat er reden was voor bezorgdheid deed zij een persbericht uitgaan van drie bladzijden ongemakkelijke feiten uit het rapport, om de ouders te waarschuwen.4 Als vele ouders hiervan wisten, zou de overheid dan ook niet op de hoogte geweest moeten zijn van dit persbericht?

 » Lees verder