Na 10 weken en 1700 gewonden zetten #GiletsJaunes door (#ActeX) – De Lange Mars Plus

na-10-weken-en-1700-gewonden-zetten-giletsjaunes-door-actex-8211-de-lange-mars-plus

20-01-19 08:50:00,

In de tiende week van de Gele Hesjes protesten in Frankrijk komen er ongeveer 350.000 demonstranten de straat op, dat zijn er 10.000 minder dan vorige week. Dit kan te wijten zijn aan het slechte weer of de gewelddadigheden van de troepen van Macron. Wij maken de balans op van tien weken vreedzame volksopstand.

Opkomst Gilets Jaunes

De Franse main stream media volgen in de berichtgeving braaf de opgaven van de Franse overheid en de Nederlandse media zoals de NOS negeren aanvankelijk de opstand en veranderen langzaam aan van tactiek door eerst te suggereren dat het hier gaat om onrust en ontevredenheid vanwege de hoge brandstofprijzen, wat later goochelen ze met de opkomstcijfers van de Gele Hesjes en daarna benadrukken zij voortdurend dat de gele hesjes oproerkraaiers zijn die vernielingen aanrichten.

Natuurlijk worden er ook door de demonstranten vernielingen aangericht. We kunnen echter iedere week zien dat voor 99% de gele beweging vreedzaam en geweldloos is.

Er doet zich helaas voor de massa media en Macron himself een vervelende omstandigheid voor. Het “Syndicaat van boze politie-agenten” publiceert op hun Facebook pagina hele andere, maar wel veel meer betrouwbare cijfers over de aantallen Gilets Jaunes die de straat op komen. Zij zijn boos op de overheid die hen gewelddaden laat verrichten waar zij zichzelf niet verantwoordelijk voor voelen.

🔴 350000 #GiletsJaunes ont défilés dans toute la France selon le « Syndicat France Police – Policiers en colère ». Bien loin des 84000 annoncés par le Ministère de l’Intérieur. #GiletJaune #ActeX #Acte10 #19Janvier #France #GJ pic.twitter.com/Rp94SVjFXw

— Gilets Jaunes Paris #ActeX✌️#ONLR #GiletsJaunes (@GiletsJaunesGo) 19 januari 2019

Over 19 januari komen zij met het cijfer van 350.000 Gilets Jaunes tegen 360.000 een week ervoor.

Het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken telde vorige week slechts 32.000 mensen in het geel en komt voor zaterdag op 84.000. De Franse media zeggen een voortdurende afname van de bereidwilligheid van de Fransen te zien om te demonstreren. Dat is dus meer wishful thinking dan realiteit.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: