Gele hesjes willen meedoen aan Europese verkiezingen – Geotrendlines

gele-hesjes-willen-meedoen-aan-europese-verkiezingen-8211-geotrendlines

24-01-19 10:33:00,

De gele hesjes willen hun zichtbaarheid in het Europees Parlement vergroten. Na weken van protesten in heel Frankrijk is er nu een lijst van tien kandidaten gepresenteerd die willen meedoen aan de verkiezingen op 26 mei.

Het initiatief komt van de 31-jarige Ingrid Levavasseur, die zich de afgelopen weken heeft ontpopt tot een van de belangrijkste publieke figuren van de beweging. Ze is al verschillende keren op de Franse radio en televisie verschenen om de gele hesjes te vertegenwoordigen.

Members of France’s Yellow Jackets movement announced the first names on a list of candidates to run in May’s European Parliament election, according to French media. The list so far has 10 names and is led by Ingrid Levavasseur, a 31-year-o… https://t.co/2ingsMdbU3 #EU #EUpol pic.twitter.com/9JDdeVUUaA

— EUwatch 🇪🇺 (@EUwatchers) January 23, 2019


Deelname aan Europese verkiezingen

De lijst van kandidaten bestaat uit tien personen, met een leeftijd die uiteenloopt van 29 tot 53 jaar. Op de lijst staat onder meer een ondernemer, een accountant, een advocaat en een huisvrouw. De lijst, die gepresenteerd wordt als de ‘Ralliement d’initiative citoyenne’, is overigens nog niet compleet. Om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen moeten er voor de deadline van halverwege februari 79 personen op de lijst staan. In de aankondiging van de lijst lezen we het volgende.

“We moeten de woede omzetten naar een menselijk politiek project, dat in staat is antwoorden te geven aan de Franse bevolking. We willen niet langer lijden onder de besluiten van de Europese autoriteiten en het dictaat van geldschieters en technocraten die de fundamenten zijn vergeten, namelijk de mensen, solidariteit en de planeet.”

Het initiatief om een nieuwe politieke partij op te richten werd niet unaniem gesteund door de gele hesjes beweging. Maxime Nicolle, een andere publieke figuur van de beweging die onlangs opriep tot een bankrun, noemde Levavasseur een opportunist.

“Ik weet niet wie jij betaald heeft, ik weet niet wie jou iets gegeven heeft, jou een droom heeft verkocht. Maar je verraad honderden, zo niet duizenden mensen die vertrouwen in je hadden. Denk niet dat je met verkiezingen ook maar iets zult kunnen veranderen.”

Eind vorig jaar werd er onder de Franse bevolking een enquête gehouden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: