Rondetafelgesprek over vaccineren – wordt de democratie geweld aan gedaan? – Stichting Vaccin Vrij

rondetafelgesprek-over-vaccineren-wordt-de-democratie-geweld-aan-gedaan-8211-stichting-vaccin-vrij

25-01-19 11:36:00,

Screenshot Thorbeckezaal Tweede kamerOp 21-01-19 vond in Den Haag een rondetafelgesprek/ hoorzitting plaats in de Tweede Kamer over vaccineren. Volgens online encyclopedie Wikipedia is een rondetafelconferentie ‘een vergadermodel tussen gelijkwaardige partijen’. En een hoorzitting ‘een zitting waarbij verschillende partijen en belanghebbenden hun mening kunnen geven (zij worden “gehoord”).’[1,2,3]

 

 

Vrijheid en democratie?

 
Deelname aan het Rijksvaccinatieprogramma is vrijwillig. Er is een groep mensen in Nederland die twijfelen, en een groep mensen die hun kinderen niet willen vaccineren. De deelname aan het RVP is de afgelopen jaren met een paar procent gedaald.

Waarom? Er zijn onbeantwoorde vragen over de veiligheid, de noodzaak en zelfs de effectiviteit van vaccins. De voorlichting over vaccineren is ondanks de 2 miljoen die hiervoor beschikbaar is gesteld eenzijdig en onvolledig. Dus ouders wenden zich tot het internet en informeren elkaar. De grootste zorg van de ouders is vaccinatieschade. Als u 2.45 minuten de tijd neemt om het onderstaande filmpje te bekijken zult u de bezorgdheid van ouders begrijpen.

 

 

 

Kritiek op het Rijksvaccinatieprogramma is taboe

 
Letterlijk. We spreken er niet over dat vaccineren in sommige gevallen ernstige schade kan op kan leveren. In USA – het meest gevaccineerde land ter wereld – zijn er 1 miljoen autistische kinderen. Honderdduizenden ouders vertellen hetzelfde verhaal. Zij geloven dat de aandoening van hun kind door vaccins is veroorzaakt. Zij hebben dit gezien, zij hebben dit meegemaakt, zij hebben dit persoonlijk ervaren. Maar het kan kennelijk niet waar zijn.

In Nederland zijn de cijfers niet bekend. Volgens het Amerikaanse bijwerkingencentrum VAERS wordt tussen de 1% – 10% van de bijwerkingen gemeld.4 In Nederland is dit hoogstwaarschijnlijk ook zo. Ouders worden niet geïnformeerd over bijwerkingen, noch waar zij die moeten melden.5 CB-artsen zijn begrijpelijkerwijs terughoudend in het (h)erkennen ervan. En als de ouders al de weg weten te vinden naar bijwerkingencentrum Lareb heeft dat zin? Op de website van het LAREB staat per vaccin over de bijwerkingen aangegeven dat ‘de onderstaande gegevens het laatst zijn bijgewerkt op 07-11-2017’, ruim een jaar geleden dus.

 
De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van de online registratie van bijwerkingen (waarvan er 415 zijn geclassificeerd als ‘ernstig’) van het DKTP-vaccin InfanrixHexa.6

 
Screenshot Lareb Infanrix Hexa

 

 

 

Met ons valt niet te praten?  » Lees verder

%d bloggers liken dit: