Waarom steunen we de Franse #giletsjaunes niet die verminkt en vermoord worden? – De Lange Mars Plus

waarom-steunen-we-de-franse-giletsjaunes-niet-die-verminkt-en-vermoord-worden-8211-de-lange-mars-plus

12-02-19 08:57:00,

Al maandenlang worden mensenrechten geschonden, niet in Libië, Syrië, Kenia of Turkije, maar in ons geliefde vakantieland. Al meer dan 13 weken worden onze buren vermoord, verminkt en mishandeld, omdat ze protesteren tegen hun president. Geen enkel EU-land spreekt zijn afkeuring uit of verbreekt de diplomatieke banden met deze schurkenstaat. Ook niet de VS die altijd de mond vol hebben van democratie. Er zijn geen betogingen voor de Franse ambassade in Den Haag of in Brussel. Verdienen de Fransen onze steun dan niet?

Waarom staan we toe dat daar de troepen van Macron als beesten huishouden? Laten we het weer over aan onze volksvertegenwoordigers of onze minister-president? Zijn we medeverantwoordelijk voor wat daar gebeurt, door weg te kijken en erover te zwijgen? Vertel niet dat je het niet hebt gezien of niet kon zien want de alternatieve media waaronder DLM Plus berichten hierover wekelijks.

Even een tussenstand van eind januari van de gruweldaden van de Franse troepen:

Gele Hesjes:
12 doden,
3.000 gewonden,
10 mensen hebben een oog verloren,
5 mensen een hand,
5.600 arrestaties,
1.700 mensen zijn in hechtenis genomen,
292 mensen opgesloten,
20.000 strafzaken
sinds 17 november 2018.
(Bron Indymedia)

Nu de beelden.

Journalist David Dufresne verzamelt aangiften op Twitter van de misdaden. Ook als je het Frans niet machtig bent, scroll gewoon even door de plaatjes heen dan weet je genoeg.

Ieder weekeinde is er een gruweldaad die erboven uitsteekt. Ik noem er twee.
Eentje van het afgelopen weekeinde toen een man zijn hand verloor door een politiegranaat.

Een zaterdag ervoor werd een man die opnamen maakte van het brute politieoptreden verminkt aan een oog. Hij filmt zelfs zijn eigen verminking wanneer een robocop van Macron zijn rubberkogelgeweer op hem richt en hem een seconde later verminkt.

 

Een compilatie van schending mensenrechten in Frankrijk anno nu.

 

Je draagt een geel hesje en kijkt toe. Een troep politie in burger stormt op je af en slaat je in elkaar.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: