macron-opnieuw-vernederd-door-giletsjaunes-tijdens-100e-protestdag-8211-de-lange-mars-plus

24-02-19 09:51:00,

In de 15e week van de protesten van de Franse Gele Hesjes is Macron opnieuw door hen vernederd. Ondanks zijn pogingen om de Gilets Jaunes antisemitisme in de schoenen te schuiven waarvoor zelfs een heuse betoging werd georganiseerd geven de demonstranten geen krimp. Ze lijken juist met iedere aanval of streek van Macron sterker te worden en met meer overtuiging zich tegen zijn asociale beleid als ‘president van de rijken’ te keren. Zaterdag 23 februari komen opnieuw honderdduizenden op de been.

Sinds kort hebben zij min of meer met elkaar afgesproken dat zij de route die ze in hun steden en dorpen afleggen niet meer voorleggen aan de autoriteiten, maar zelf bepalen waar ze zich zullen vertonen. Frankrijk is immers van het volk, dan kunnen zij ook bepalen waar zij tegen hun ongewenste president demonstreren.

Streek Macron

Macron is een echte straatvechter. We hebben al gezien dat hij zijn troepen genadeloos terreur laat uitoefenen op de Gilets Jaunes. (zie hier)
De politie heeft de beschikking over granaten die levensgevaarlijk zijn en regelmatig in de menigte gegooid worden. Daarnaast is het gebruik van de 4 centimeter grote rubber kogels berucht met veel slachtoffers onder de demonstranten tot gevolg. Deze week voegt hij hieraan toe het wapen van de verdachtmaking, door de Gilets Jaunes te beschuldigen via de media, van antisemitisme, een veel gebruikt pressiemiddel door tal van politici wereldwijd om tegenstanders onderuit te halen.

Macron probeert van alles om vat te krijgen op #GiletsJaunes.
Zijn meest recente poging is te suggereren dat zij antisemitisch zijn. https://t.co/JIx2EWsZwy

— De Lange Mars Plus (@delangemars) 21 februari 2019

Het verrassende van een beweging zoals die van de Gilets Jaunes is dat zij geen enkele sturing hebben. Hierdoor reageren zij vaak heel spontaan. Zoals hier waar zij deze week tegen antisemitisme demonstreren.

#GiletsJaunes demonstreren tegen antisemitisme https://t.co/HMnob5jGwe

— De Lange Mars Plus (@delangemars) 19 februari 2019

Desondanks komen er vandaag volgens een schatting van de vakbond van de politie 200.000 Gele Hesjes op de been om 15.30 uur.

 » Lees verder