Big Brother: Geen privacy op straat, elke GSM wordt actief gevolgd door gemeentes – Lang Leve Europa!

01-03-19 02:24:00,

Zo leer je nog eens wat, met terugwerkende kracht, over je privacy en je lokale overheid:

Gemeenten stoppen met het wifi-tracken van hun winkelpubliek

Tilburg verkocht jarenlang alle wifi-gegevens van personen die binnen het bereik bevonden van de ‘gratis’ wifi hotspots van de gemeente. Dit betrof zowel actieve gebruikers van de Wifi ‘dienst’, als ook mensen met een smartphone die gewoon (passief) langsliepen.

De data die werd opgeslagen was inclusief identificerend MAC-adressen (elk apparaat met netwerk heeft een uniek en herkenbaar nummer) en de datum, tijd én locatie dat die MAC-adressen gezien werden. Je wordt dus actief gevolgd over straat.

Ofwel, als jij een GSM bij je hebt, traceert de gemeente precies al je bewegingen. En verkoopt die data aan derden!  Gemeente Tilburg is in het nieuws, verkreeg voor jouw privacy €17.000 per jaar. En je data werd vervolgens door diverse partijen geanalyseerd met commerciële doeleinden. En wie weet wat die derde partijen daarna weer hebben gedaan met data over jouw bewegingen binnen de gemeente.

En dit (gestoorde) gedrag blijkt dus heel ‘normaal’ voor gemeenten, dit gebeurt kennelijk overal.

En dat ‘stoppen’ blijkt ook nog eens heel relatief (dat wil zeggen: men gaat dus gewoon door). Trouw schrijft:

Zo zette het bedrijf Locatus, dat naar eigen zeggen op basis van mac-adressen tellingen uitvoert in twintig tot dertig gemeenten, alles voorlopig op zwart. Dat betekent volgens directeur Peter Nieland dat er nog wel data worden verzameld, maar die zijn voorlopig niet meer beschikbaar voor klanten. Stefan van Aarle verwacht dat er snel nieuwe technieken volgen die wel aan de regels van de AP voldoen. “Ik heb al regelmatig e-mails van bedrijven die dat claimen in mijn inbox.”

Nadruk die van LLE, men gaat dus gewoon verder met het schenden van je privacy.

De overheid schendt dus reeds jarenlang de privacyregels en normaal fatsoen, en dat mag in Nederland kennelijk gewoon. Je kan structurele privacyschending zelf omdopen tot bedrijfsactiviteit. Mag allemaal. En zelfs doorgaan nadat blijkt dat het illegaal is. Mag ook.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: