#GiletsJaunes na 17 weken (tijdelijke?) dip in opkomst bij #Acte17 – De Lange Mars Plus

giletsjaunes-na-17-weken-tijdelijke-dip-in-opkomst-bij-acte17-8211-de-lange-mars-plus

10-03-19 03:05:00,

De opkomst van de Gilets Jaunes van 160.000 op zaterdag 9 maart kan het gevolg zijn  van de berichten dat dit keer zoveel mogelijk betogers zich in Parijs zouden verzamelen. Desondanks komen er opnieuw tienduizenden in Bordeaux, Toulouse en Parijs en ook in de kleinere plaatsen op de been. Het kan een aanloop zijn voor komende zaterdag Acte18 op 16 maart waarbij allerlei niet Franse steden zich bij het verzet tegen de neoliberale politiek willen aansluiten.

Ondanks het spoor van geweld dat de terreurpolitie van het regime Macron onophoudelijk uitoefent op de Gilets Jaunes blijven de massa media ontkennen dat er überhaupt betoogd wordt (Nederland) of ontkennen dat de politie buitensporig gewelddadig is (België).

#TVEen wijt agressie politie aan #GiletsJaunes en is blind voor terreur van troepen regime Macron.

Dit filmpje vertelt ander verhaal. pic.twitter.com/r7Ot1RmHu1

— De Lange Mars Plus (@delangemars) 9 maart 2019

Kwamen er volgens de cijfers van de politievakbond vorige week zaterdag nog 200.000 Gele Hesjes op de been, deze zaterdag zijn het er 160.000. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken komt meestal niet verder dan het uitspreken van hun hoop in plaats van de werkelijke cijfers. Zij blijven meestal steken op enkele duizenden. Zo ook voor deze zaterdag Acte 17 op 28.600.

Het waren misschien minder Gele Hesjes deze keer, maar ze blijven zich vreedzaam verzetten.

Zelfs na 17 weken komt er geen einde aan vreedzaam verzet tegen Macron. De medialeugens, geweld, intimidatie en repressie van Regime Macron maken geen indruk.

Franse #GiletsJaunes
geven de wereld het juiste voorbeeld. Bravo. pic.twitter.com/dIzaoKtLDy

— De Lange Mars Plus (@delangemars) 9 maart 2019

Niet alleen de massa media liegen mee, maar ook de platforms als Facebook en Twitter doen hun censuurwerk. De gevestigde macht mobiliseert alles om het spontane volksopstand, wat de Gilets Jaunes nog steeds is, te stoppen. De atmosfeer van revolutie en omwenteling maakt alle politici in Europa bang.

Hashtag #ActeXVII staat al een uur op dertig,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: