klimaat-mythe-nr1-97-wetenschappers-onderschrijft-opwarming-aarde-8211-de-lange-mars-plus

11-03-19 03:43:00,

Foto 123rf

Een aantal klimaatmythes vormen de basis voor het wereldwijde klimaatakkoord. Vandaag leggen we de eerste onder de microscoop. De zogenaamde 97% overeenstemming onder wetenschappers over de opwarming van de aarde. De conclusies die aan deze mythes worden verbonden zijn desastreus voor ons milieu en ons voortbestaan. Ze leiden ons op een dwaalspoor ver verwijderd van ons doel van een werkelijk schonere wereld met respect voor alles wat leeft. Ze verhullen wat echt aangepakt moet worden, namelijk de al maar toenemende vervuiling van de lucht, het aardoppervlak en het water en de veroorzakers hiervan.

Mythe van het klimaat nummer 1.

97% van de wetenschappers onderschrijft AGW (Anthropogenic Global Warming), dat wil zeggen zij zijn overtuigd van klimaatverandering, de negatieve gevolgen ervan en de menselijke oorzaak. Global warming is een stijging van de gemiddelde temperatuur op de lange termijn door menselijk toedoen. De termen Global warming en climate change worden door elkaar gebruikt.

Waar komt deze mythe vandaan?

Daarvoor moeten we terug naar 2013, de tijd van Obama.
De Nederlandse wetenschapsjournalist Crok zet ons op het spoor van een publicatie met de titel John Cook et al 2013 Environ. Res. Lett. 8 024024. Cook en kompanen trekken de conclusie dat 97% van de wetenschappelijke onderzoekers het idee ondersteunen dat global warming wordt veroorzaakt door de mens.

Naar aanleiding van dit bericht tweet toenmalig president Barack Obama

Ninety-seven percent of scientists agree: #climate change is real, man-made and dangerous. Read more: http://t.co/4lEEBYtVqf

— Barack Obama (@BarackObama) 16 mei 2013

Nader onderzoek door Brandon Schollenberger leidt tot een hele andere conclusie. Let op dit alles is al in 2013 gepubliceerd, dus bekend, maar verder volkomen genegeerd! En wat blijkt tot ieders verbazing dat de zogenaamde wetenschappelijke “consensus” er niet is, want er zijn meer wetenschappers die de invloed van de mens op het klimaat verwaarloosbaar vinden.

“The “consensus” they’re promoting says it is more likely humans have a negligible impact on the planet’s warming than a large one.” (The Blackboard, 17 mei 2013)

Desondanks is deze mythe de wereld over gegaan en waart nog steeds rond,

 » Lees verder