De prijs voor Amerikaanse «bescherming» is torenhoog, door Manlio Dinucci

de-prijs-voor-amerikaanse-bescherming-is-torenhoog-door-manlio-dinucci

14-03-19 08:26:00,

De Verenigde Staten zijn van plan hun bondgenoten niet langer als protectoraten te beschouwen. Daarom vragen de VS hen de kosten van hun bescherming te betalen, anders zal de VS zich terugtrekken. Dat was de aankondiging van president Trump op 17 januari in het Pentagon. Het werd in februari gepresenteerd bij de NAVO, maar werd deze week pas openbaar gemaakt. Het is een beslissing die van toepassing is op alle bondgenoten, van Japan tot Duitsland. Het probleem is dat Washington zijn bondgenoten ook vraagt om zich aan te passen aan Amerikaanse standpunten … net zoals ze deden als protectoraten.

JPEG - 29.2 kB

Het is niet alleen de maffia die losgeld eist in ruil voor zijn «bescherming». «De rijke landen die wij beschermen» – waarschuwde president Donald Trump in een dreigende toespraak in het Pentagon – «zijn allemaal op de hoogte gebracht. Ze zullen moeten betalen voor onze bescherming ».

President Trump – onthult Bloomberg [1] – zal het plan «Kosten Plus 50%» presenteren, dat de volgende criteria bevat: de geallieerde landen die Amerikaanse troepen op hun grondgebied onderbrengen, moeten hun totale kosten dekken en de VS een aanvulling betalen van 50% in ruil voor het “voorrecht” om hen te huisvesten en daardoor te genieten van hun “bescherming”.

Het plan vereist ook dat de opvanglanden de salarissen betalen van de Amerikaanse militairen en de kosten van het beheer van het vliegtuig en oorlogsschepen die de Verenigde Staten in dat land houden. Italië moet daarom niet alleen de salarissen betalen van ongeveer 12.000 Amerikaanse militaire werknemers gestationeerd op hun grondgebied, maar ook de beheerskosten voor de F-16-jagers en andere vliegtuigen die door de VS worden ingezet op Aviano en Sigonella. Hieraan moeten de kosten van de zesde vloot in Gaeta worden toegevoegd. Volgens diezelfde eis zullen we ook moeten betalen voor het management van Camp Darby, het grootste Amerikaanse arsenaal buiten het thuisland, en voor het onderhoud van de Amerikaanse kernwapens die zijn opgeslagen in Aviano en Ghedi.

We weten niet hoeveel de Verenigde Staten van plan zijn Italië en de andere Europese landen, die hun militaire strijdkrachten opvangen, te belasten, omdat we niet eens weten hoeveel ze op dit moment betalen. Deze gegevens worden toegedekt door Secret-Defense. Volgens een onderzoek van de Rand Corporation gaan de Europese NAVO-leden uit van de gemiddelde lading van 34% van de kosten van de Amerikaanse troepen en bases die op hun grondgebied aanwezig zijn.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: