Actie 23 maart Amsterdam tegen Artikel 11 en 13 – Lang Leve Europa!

19-03-19 08:55:00,

Ingezonden brief:

Zoals je wellicht hebt vernomen stemt de Europese Unie momenteel over hervorming van het copyright. Met name Artikel 11 (Linkbelasting) en Artikel 13 (Uploadfilter) worden bekritiseerd door veel verschillende groepen en internetwaakhonden.

Artikel 13 behelst het introduceren van een uploadfilter waardoor “copyrighted” content automatisch geblokkeerd wordt. Dit houdt ook in dat bijvoorbeeld memes of parodieen kunnen worden gecensureerd. Maar denk je eens in dat er een straatprotest plaats vindt, en dat er bijvoorbeeld op de achtergrond een Starbucks of een Mc Donalds zichtbaar is. Zou het uploadfilter dit protest dan ook blokkeren?

En dan is er Artikel 11. De linkbelasting. Het zou inhouden dat voor het linken naar materiaal voortaan betaald zou moeten worden. Wat betekent dit voor de educatie online? Want als er moet worden betaald, en bedrijven moeten voortaan kiezen voor welke links ze betalen, besluiten zij dan uiteindelijk ook wat wij allemaal te zien krijgen op internet? Wat houdt educatie dan nog in?

En om deze (en andere) redenen gaan wij dus op 23 maart de straat op. In heel Europa.

Facebook pagina voor het evenement in Amsterdam:
https://www.facebook.com/events/2446844782253271/

De actie pagina van #StopACTA2:
http://stopacta2.org

Een lijst met (tot nu toe) alle protestacties in Europa:
https://www.stopacta2.org/stopacta2-events/

Een handig kaartje met alle acties (dit is de enige complete kaart, die constant wordt geupdate):
http://bit.do/stopacta2

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: