HEMA onder vuur om relatie met fout Israëlisch bedrijf – The Rights Forum

hema-onder-vuur-om-relatie-met-fout-israelisch-bedrijf-8211-the-rights-forum

29-03-19 12:42:00,

Nieuws

Mensenrechten

Teperberg 1870 HEMA Efrat Etikettering Wijn OESO-richtlijnen Kolonisten-producten Who Profits UN Guiding Principles Made in Israel mensenrechten Kolonisering Westoever

Henri Veldhuis Symposium

De kerk en het streven naar rechtvaardigheid

Aanmelden

Petitie

Petitie aan de Nederlandse regering:

Laat Israël niet wegkomen met buitensporig geweld in Gaza!

petitie

Mensenrechten / HEMA onder vuur om relatie met fout Israëlisch bedrijf

De HEMA ligt onder vuur vanwege de verkoop van Teperberg-wijnen. Dat Israëlische wijnhuis verwerkt druiven uit bezet Palestijns gebied, en hoort om die reden te worden gemeden. De HEMA wordt gevraagd gehoor te geven aan de fundamentele bezwaren tegen het wijnhuis.

Wereldwijd worden consumenten opgeroepen om wijnen van het Israëlische wijnhuis Teperberg 1870 te boycotten. In Nederland heeft de HEMA ze juist in haar assortiment opgenomen.Facebook / Canadian Jewish News  

Deze week ontstond ophef nadat een burger de HEMA aansprak op de verkoop van Israëlische wijn van het merk Hadar (Efrat). Zij riep het bedrijf op na te gaan of deze wijn wel echt uit Israël komt, en sprak het vermoeden uit dat die afkomstig is uit een illegale Israëlische kolonie in bezet Palestijns gebied.

De betreffende wijn, aangetroffen bij de HEMA in Rotterdam, 25 maart 2019.

Haar zorg is terecht. In februari publiceerde The Rights Forum een onderzoek naar de verwevenheid tussen de Israëlische wijnindustrie en de illegale Israëlische kolonisering van bezet Palestijns en Syrisch gebied. Daaruit blijkt dat de overgrote meerderheid van de Israëlische wijnproducenten betrokken is bij de illegale exploitatie van die gebieden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: