Publiek roept HEMA op tot respect voor mensenrechten – The Rights Forum

publiek-roept-hema-op-tot-respect-voor-mensenrechten-8211-the-rights-forum

04-04-19 11:18:00,

Campagnes

Mailactie

Druiven Teperberg 1870 HEMA Efrat Etikettering Wijn Kolonisten-producten Made in Israel VVD docP mensenrechten Kolonisering Westoever

Petitie

Petitie aan de Nederlandse regering:

Laat Israël niet wegkomen met buitensporig geweld in Gaza!

petitie

Mailactie / Publiek roept HEMA op tot respect voor mensenrechten

Met een mailactie wordt de HEMA gemaand om haar relatie met de Israëlische wijnproducent Teperberg te verbreken. Dat bedrijf is betrokken bij de illegale exploitatie van bezet Palestijns gebied, en om die reden geen acceptabele zakenpartner.

Oogst van druiven bij een illegale Israëlische kolonie (nederzetting) op de Palestijnse Westelijke Jordaanoever. Ook Teperberg 1870 exploiteert wijngaarden in bezet gebied.CBC / Derek Stoffel  

De organisatie DocP (Diensten en Onderzoek Centrum Palestina) is een actie gestart tegen de verkoop van Israëlische wijnen door de HEMA. Die wijnen zijn afkomstig van de Israëlische wijnproducent Teperberg 1870. Op sociale media wordt de actie van DocP gepromoot onder de hashtag #Kappen-met-Teperberg.

Profiteren van bezetting

Teperberg is actief betrokken bij de exploitatie van bezet Palestijns land, en verwerkt druiven uit bezet gebied in zijn wijn. Samenwerking met Teperberg komt neer op steun aan die illegale praktijk en leidt tot betrokkenheid bij schendingen van (onder meer) de mensenrechten.

Om die reden is Teperberg geen acceptabele handelspartner. DocP roept het publiek op om die boodschap via een mailactie luid en duidelijk aan de HEMA over te brengen. Online kan daartoe de volgende verklaring worden ondertekend:

Uit berichtgeving door de media heb ik begrepen dat de Hema wijn verkoopt van het Israëlische bedrijf Teperberg 1870. Dat bedrijf is betrokken bij grootschalige volkenrechtelijke misdaden, waaronder oorlogsmisdaden.

Samenwerking met Teperberg is om die reden maatschappelijk onaanvaardbaar. Op grond daarvan roep ik u op uw relatie met Teperberg direct te beëindigen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: