Airbnb blijft toch Israëls illegale nederzettingen steunen – The Rights Forum

airbnb-blijft-toch-israels-illegale-nederzettingen-steunen-8211-the-rights-forum

12-04-19 07:25:00,

Nieuws

Intimidatie

Yariv Levin Internationaal Gerechtshof Expedia TripAdvisor Shurat HaDin Airbnb Texas Booking.com Anata toerisme Gilad Erdan Veiligheidsraad Verenigde Staten Amnesty International Human Rights Watch Internationaal Strafhof mensenrechten BDS-beweging Oorlog tegen BDS antisemitisme Israël-lobby BDS Kolonisering Westoever

Petitie

Petitie aan de Nederlandse regering:

Laat Israël niet wegkomen met buitensporig geweld in Gaza!

petitie

Intimidatie / Airbnb blijft toch Israëls illegale nederzettingen steunen

Airbnb heeft zijn voornemen om geen verhuur van woningen in Israëls illegale kolonies meer op de website toe te staan teruggedraaid. Het verhuurplatform liet zich intimideren door beschuldigingen en aangespannen rechtszaken. Dan liever medeplichtig aan oorlogsmisdrijven.

Beeld uit de video ‘Palestinians to Airbnb: We Can’t Live There. So Don’t Go There.’Jewish Voice for Peace / #StolenHomes 

Met zijn U-bocht zegt Airbnb dat het geen moeite meer doet om de universele mensenrechten en het internationaal recht te respecteren. De poging daartoe is het bedrijf slecht bekomen. Dinsdag maakte het, overstemd door het rumoer rond de Israëlische verkiezingen, bekend de verhuur van woningen in de illegale Israëlische kolonies in bezet Palestijns gebied te zullen blijven accommoderen. Ook op andere plaatsen zal het zijn betrokkenheid bij illegale praktijken voortzetten.

Israël-lobby: ‘Airbnb boycot joden’

Afgelopen november maakte Airbnb bekend de circa tweehonderd advertenties voor accommodaties in de nederzettingen van de website te gaan verwijderen. Het Amerikaanse bedrijf was na rijp beraad tot de conclusie gekomen dat zijn steun aan de nederzettingeneconomie onverantwoord was. Merkwaardig genoeg handhaafde het de advertenties voor woningen in Israëlische nederzettingen in Oost-Jeruzalem en op de Syrische Hoogvlakte van Golan (Jawlan). Ook die kolonies zijn illegaal en gaan ten koste van de lokale bevolking, maar hier zag het bedrijf vooralsnog geen bezwaar tegen actieve betrokkenheid,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: