Hoe neutraal is de Zweedse aangifte tegen Assange?

hoe-neutraal-is-de-zweedse-aangifte-tegen-assange

12-04-19 07:51:00,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gezien de  actuele ontwikkelingen rondom de Assange-zaak,
plaatsen we nogmaals dit artikel uit.. 2011

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

x
Hoe neutraal is de Zweedse aangifte
tegen Julian Assange?
x
bron: The Guardian 10 Maart 2011 (HIER origineel)
x
vertaling © Guido Jonkers – WantToKnow.nl/.be
x

x

De politie-onderzoeker die als eerste de 2 Zweedse vrouwen interviewde, die door Julian Assange min of meer ‘verkracht’ zouden zijn, blijkt een vriendin te zijn van één van beide vrouwen én een politieke collega. Aldus de claims van een Zweedse krant. Inmiddels is er dus sprake van, dat álle drie de vrouwen elkaar kennen, want ook de beide ‘slachtoffers’, zijn bekenden van elkaar, zoals eerder al bleek. Wat voor doortrapt spelletje wordt hier gespeeld..?

Deze vrouwelijk politie-officier werd de vriendin van de zogenoemde ‘Miss A’, via de Sociaal Democratisch Partij in Zweden. Beide vrouwen zijn betrokken bij uitvoerende werkzaamheden van deze partij, aldus deze Zweedse krant, ‘Expressen’..  Het blijkt dat dit ‘stel’ als ruim 16 maanden, vóór de Assange-zaak met elkaar correspondeerde via internet.

De ‘Miss B’ uit dit krantenbericht: Sofia Wilen, hier bij de presentatie van Assange als activiste, vooraan in de zaal. (zie ons eerdere artikel voor het volledige verhaal, waaruit o.a. blijkt dat deze Sofia Wilen alles deed om Assange te strikken)

‘Miss A’ becommentarieerde op een Facebook-reactie van deze agente, op 10 Februari 2010, aldus de krant, en de links van ‘Miss A’ op haar eigen blog naar die van de vrouwelijke politie-officier.. Volgens de krant heeft deze politie-agente ook nog eens stevige anti-Assange-opmerkingen gemaakt op het internet.

De oprichter van Wikileaks is in appél gegaan tegen het besluit van een Engelse rechter, om hem uit te leveren aan Zweden, op grond van de beschuldigingen aldaar aan het adres van Assange, één ervan die spreekt over ‘verkrachting van een vrouw’, in vele gevallen ‘Miss B’ genoemd. (zie foto hierboven)

De klacht van ‘Miss A’, bestaat uit de omschrijving van haar seksuele interactie met Assange, tijdens het logeren in haar huis, waarbij ze sex hadden, zonder dat hij een condoom gebruikte, tégen haar wens in. Hij is echter hiervoor nog niet aangeklaagd.

Het juridische team van Assange komt met het argument dat het Zweedse juridische systeem niet fair is en dat een aantal hén,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: