Franse #Gelehesjes al vijf maanden in opstand – De Lange Mars Plus

franse-gelehesjes-al-vijf-maanden-in-opstand-8211-de-lange-mars-plus

16-04-19 09:58:00,

Het is alweer de 22 editie van de spontane en vooral vreedzame volksopstand van de #GiletsJaunes in Frankrijk traditioneel op zaterdag (13 april). De politie staat klaar met veel geweld en een overschot aan traangas die ze ook gebruiken. Toch komen er na vijf en een halve maand van protesten nog steeds 90.000 mensen in het geel de straat op tegen Macron.

#GiletsJaunes voor 22e week @acte22 massaal de straat op, ondanks anti-oproerwet en politiegeweld. “Wij zullen winnen’ roepen ze en onvermoeibaar strijden ze voor meer sociale rechtvaardigheid en vrijheid van meningsuiting https://t.co/dqv5Cd6yvU

— De Lange Mars Plus (@delangemars) 13 april 2019

De halsstarrigheid waarmee de Gilets Jaunes week na week de confrontatie met Macrons troepen en zijn protestverboden aangaan is ongekend. Zij zijn een toonbeeld van vreedzaam demonstreren. Wekelijks worden zij mishandeld door de terreurpolitie van Macron. Toch gaan zij als echte martelaren door. Velen hebben al een oog of hand verloren of zijn gewond geraakt door de gewelddadigheden van de Macronieke knokploegen.

Alom groeit bewondering en respect voor deze mensen die slogans meedragen als:

#GiletsJaunes #acte22 “Wij zijn geen terroristen, maar mensen die het moeilijk hebben”, staat op bord van demonstrant”. pic.twitter.com/ykusdKT9xt

— De Lange Mars Plus (@delangemars) 13 april 2019

Ze zijn een lichtend voorbeeld voor de rest van Europa en de wereld. Keer op keer laten ze zien dat geweld en regels waarmee je het niet eens bent, niet gelsikt hoeven te worden. En het verzet hoeft niet per definitie gewelddadig te zijn om impact te hebben. Macron zet niet voor niets iedere zaterdag meer dan 60.000 politie agenten in.

500 euro

Volgens een agent in gesprek (op video) met een Maxime Nicolle krijgen zij per weekend 500 euro betaald van Macron. Het loon voor geweld en onderdrukking. Wanneer de beelden voorbij komen van hun terreurpraktijken tegen vreedzame betogers dringt pas door dat hun zucht naar geld werkelijk gewetenloos is. Om mensen in op een dergelijke schaal in elkaar te slaan,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: