De strategie van gecontroleerde chaos, door Manlio Dinucci

de-strategie-van-gecontroleerde-chaos-door-manlio-dinucci

18-04-19 10:37:00,

Als een stoomwals breiden de Verenigde Staten en de NAVO naar de wereld de Rumsfeld / Cebrowski-strategie uit voor de vernietiging van de staatsstructuren van landen die niet geïntegreerd zijn in de geglobaliseerde economie. Hiervoor gebruiken ze de Europeanen, die ze onderdrukken in het geloof in een zogenaamde ’Russische dreiging’. Door dit te doen lopen ze het risico een algemene oorlog uit te lokken.

JPEG - 69.7 kB
De president van Roemenië, Klaus Iohannis, verklaart de opening van de NAVO-manoeuvres «Sea Shield 2019».

Iedereen tegen iedereen – dit is het mediabeeld van chaos dat zich over de zuidelijke kusten van de Middellandse Zee verspreidt, van Libië tot Syrië. Het is een situatie waarvoor zelfs Washington machteloos lijkt. Maar in werkelijkheid is Washington niet de leerling van de duivelskunstenaar en is niet in staat de krachten te controleren die nu in beweging zijn. Het is de centrale motor van een strategie – de strategie van chaos – die, door hele staten af te breken, een kettingreactie van conflicten uitlokt die kan worden gebruikt op de manier van de oude methode van ’verdeel en heers’.

Opkomende als overwinnaar van de Koude Oorlog in 1991, benoemde de Verenigde Staten zichzelf als «de enige staat met kracht, bereik, en invloed in alle dimensies – politieke, economische en militaire – die echt wereldwijd zijn», en voorgesteld om «te voorkomen dat welke vijandige macht ook in staat zou zijn om een regio te domineren – West-Europa, Oost-Azië, de gebieden van de voormalige Sovjet-Unie en Zuidwest-Azië (het Midden-Oosten) – waarvan de middelen voldoende zouden kunnen zijn om een wereldmacht te genereren » [1].

Sindsdien hebben de Verenigde Staten, met de NAVO onder hun bevel, door oorlog, één voor één, de staten gefragmenteerd of vernietigd, die zij beschouwden als een obstakel voor hun plan voor wereldheerschappij – Irak, Joegoslavië, Afghanistan, Libië, Syrië en anderen – terwijl er nog andere in hun vizier zijn (waaronder Iran en Venezuela).

In dezelfde strategie kwam de coup d’État (staatsgreep) tot stand in Oekraïne onder leiding van de VS en de NAVO, om een nieuwe Koude Oorlog in Europa te veroorzaken, bedoeld om Rusland te isoleren en de invloed van de Verenigde Staten in Europa te versterken.

Terwijl we de aandacht van de politiek-media richten op de gevechten in Libië,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: