Trump vindt doodsbedreiging tegen parlementslid geen probleem… en de wereld haalt de schouders op

trump-vindt-doodsbedreiging-tegen-parlementslid-geen-probleem8230-en-de-wereld-haalt-de-schouders-op

19-04-19 08:09:00,

President Trump heeft al veel morele bakens verzet, qua brutaal woordgebruik en extremistische beleidsbeslissingen. Na een van zijn tweets krijgt volksvertegenwoordiger Ilhan Omar dagelijks doodsbedreigingen van personen die zich door Trumps retoriek, verdraaiingen en leugens laten inspireren. Niet een beweerde samenspanning met ‘de Russen’ maar dit gedrag is hét schandaal van deze president.

Democratisch volksvertegenwoordiger Ilhan Omar gaf recent één week na de aanslagen in Nieuw-Zeeland een toespraak voor de organisatie CAIR (Council on American-Islamic Relations1). Eén korte zin uit die toespraak werd door mainstream en sociale media zonder context gereproduceerd om te suggereren dat zij de aanslagen van 9/11 zou minimaliseren. 

Citaat zonder context

Dit is wat ze toen zei (met het betreffend citaat in vette letters): “Hier is de waarheid. Voor veel te lang hebben wij (Amerikaanse moslims, nvdr) geleefd met het ongemak tweede klasse burgers te zijn. Ik ben dat eerlijk gezegd beu en zo zou elke moslim in dit land moeten denken. CAIR werd opgericht na 9/11 toen zij inzagen dat een bepaald aantal mensen iets deden (‘some people did something’) en dat wij allen als gevolg daarvan onze toegang begonnen te verliezen tot onze burgerlijke vrijheden. Je mag niet denken: “Wanneer vandaag iemand vreemd naar me staart ga ik mezelf voor hem behaaglijk gedragen”. Wat je moet doen is zeggen: “Deze persoon kijkt vreemd naar mij. Ik voel me daar ongemakkelijk bij. Ik ga met hem praten en vragen waarom hij zo naar me kijkt, want dat recht heb jij.”

Verder in haar toespraak lichtte ze toe hoe discriminerend het is dat miljoenen moslims in de VS met de vinger worden gewezen, zich constant moeten verantwoorden, worden benadeeld op het werk, op straat, in de huizenmarkt. Omar maakte daarbij één feitelijke vergissing – de enige, waarvoor ze niet eens werd aangevallen. CAIR werd niet opgericht na 9/11 maar reeds in 1983. Volgens haar woordvoerder was dat een onbedoelde verspreking. Ze zou eigenlijk zeggen dat de organisatie na 9/11 haar ledenaantal verdubbelde.

Verder zei Omar nog: “Veel mensen verwachten van onze gemeenschap dat wij iedere keer er iets gebeurt denken dat we ons horen te verbergen. We hebben hen echter al meermaals getoond dat wij niet weggedrukt, bedreigd of geterroriseerd zullen worden. Wij zijn sterk en standvastig.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: