Notre Dame, hoe bizar is dit..??

notre-dame-hoe-bizar-is-dit.

24-04-19 04:24:00,


x
x
Notre Dame, hoe bizar is dit..??

2019 © WantToKnow.nl/be

x

Nee, dit ga je niet op het nieuws horen.. Waarom niet? Tja, vertel het maar.. Het is kennelijk téveel afkomstig uit de ‘conspiracy’-hoek.. Ook al spreek je gewoon over het quoten van een interview van een gerenommeerd architect op de Franse Tv. Toch maar niet doen, deze man op het nieuws in Nederland. En dus.. Dus doen de ‘alternatieve media’ het maar weer. Waar we het over hebben? Deze uitspraak van Benjamin Mouton, de voormalige hoofdarchitect van de kathedraal (2000-2013), die op de Franse Tv-nieuwszender LCI zijn twijfels uitsprak, over de manier waarop het vuur om zich heen sloeg…

En hoewel volgens ‘de media’ vrij kort na de brand, al berichten naar buiten kwamen, dat er waarschijnlijk geen sprake is geweest van brandstichting, blijven er gewoon nog veel vragen onbeantwoord. En dit verhaal is preciés de essentie van de twijfel. De voormalige architect gelooft niet dat kortsluiting de brand kan hebben veroorzaakt. Benjamin Mouton, die het brandbeveiligingssysteem van de Notre-Dame kent, meldde in dit Tv-gesprek, dat het interieur van het bouwwerk voornamelijk bestond uit oud eikenhout, dat volgens hem zonder aanmaakhout heel lastig vlam vat.

“Dus u zegt eigenlijk dat dit soort hout niet zo brandt als op de Tv-beelden te zien was?” vroeg de presentator. En ja, de architect herhaalde in andere woorden, wat hij had gezegd: “Probeer 800 jaar oud eikenhout maar eens te verbranden, dat is niet gemakkelijk,” zei Mouton. “Je zou heel veel aanmaakhout nodig hebben. Ik ben stomverbaasd.”

Vreemd is dan ook dat een agent van de Franse politie, die -zo verluidt- ‘anoniem wil blijven’, vorige week donderdag (3 dagen ná de brand) tegen persbureau AP had gezegd, dat de brand in de Notre-Dame vermoedelijk is veroorzaakt door kortsluiting in de bedrading. Dus geen officiële woordvoerder, maar een ‘agent die anoniem’ wil blijven..??
Maar ook deze kletskoek wordt door architect Mouton vervolgens naar het land-der-fabelen verwezen: “In de jaren negentig is de complete bedrading in de Notre-Dame vervangen,” benadrukte hij, “Het is dus niet mogelijk dat er kortsluiting is ontstaan.”

Hij voegde daaraan toe, dat indertijd ook alle brandbeveiligingssystemen zijn vernieuwd..!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: