Tien dagen rebellie in Londen – De Lange Mars Plus

tien-dagen-rebellie-in-londen-8211-de-lange-mars-plus

26-04-19 06:44:00,

Foto Extinction Rebellion

Vanaf 15 april worden wegen geblokkeerd, zijn er burgerlijke ongehoorzaamheidsacties in het hartje van Londen en arresteert de politie in tien dagen meer dan 1000 mensen. De demonstranten noemen zichzelf Extinction Rebellion en zijn pas 6 maanden actief met een wereldwijde respons op hun acties.

Naast die in Londen, zijn er ook acties in Bristol en Edinburgh, Ierland, New York City, San Francisco, Melbourne, Halifax en tal van andere steden waaronder Den Haag.

In een introductie video zegt een woordvoerder van de Rebellion groep onomwonden dat zij een politieke crisis willen creëren via directe burgerlijke ongehoorzaamheidsacties. In de praktijk zijn dit wegblokkades in de hoofdstad die een aantal dagen worden volgehouden totdat de regering naar hen komt om te onderhandelen. Ondertussen is het verzet zonder geweld en met respect naar politie en omstanders. De “rebellen” gaan er vanuit dat zij gearresteerd zullen worden en vinden dit prima omdat dit onderdeel is van hun acties.

#ExtinctionRebellion swarming at @GoldmanSachs: “We cannot ignore the obvious physical risks before our eyes. Climate change is a global problem, which requires global solutions, in which the whole financial sector has a central role to play.” – Mark Carney, gov @bankofengland pic.twitter.com/zRzQuBdnOq

— Extinction Rebellion London Ⓧ (@LdnRebellion) 25 april 2019

Het uiteindelijke doel is een Nationale Vergadering bijeen roepen van mensen die worden aangewezen door het lot (dus niet gekozen via verkiezingen), via het zogenaamde sortitie systeem. Dit omdat zij vinden dat een representatieve democratie niet werkt, want de gekozen volksvertegenwoordigers worden uiteindelijk allemaal ingepakt door de “rich and the powerful”. Deze vergadering heeft als doelstelling te komen tot een klimaatverandering zodat vernietiging van de aarde wordt voorkomen.

De huidige vorm van democratie zien zij als een giftig systeem dat voortdurend economische groei nastreeft. Het is de hoogste tijd om samen te komen en de macht te laten zien van de gewone mens. Het mag niet verder overgelaten worden aan politici en experts. De ondergang (extinction) dreigt als er geen actie wordt ondernomen.

Het burgerlijke verzetsmodel ziet er als volgt uit:
– het actiegebied is de hoofdstad
– voer met veel mensen actie
– overtreed de wet en stel de machthebbers voor een dilemma
– voer geweldloos actie,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: