Amerikaanse rechter verklaart anti-BDS-wet Texas strijdig met Grondwet – The Rights Forum

amerikaanse-rechter-verklaart-anti-bds-wet-texas-strijdig-met-grondwet-8211-the-rights-forum

28-04-19 07:39:00,

Nieuws

Israël-boycot

US Campaign for Palestinian Rights Arkansas Congres Maryland CAIR Texas Arizona Kansas ACLU Verenigde Staten BDS-beweging Oorlog tegen BDS Israël-lobby BDS nieuwsanalyse

Petitie

Petitie aan de Nederlandse regering:

Laat Israël niet wegkomen met buitensporig geweld in Gaza!

petitie

Israël-boycot / Amerikaanse rechter verklaart anti-BDS-wet Texas strijdig met Grondwet

Texas mag van ondernemers die zaken met de staat willen doen niet langer een ‘niet-boycot-verklaring’ eisen. Politieke boycots zijn grondwettelijk beschermd. Texas is de derde Amerikaanse staat waar een rechter een streep zet door een wet die voorschrijft dat zakenpartners Israël niet mogen boycotten.

Een foto van gouverneur Greg Abbott van Texas die op 2 mei 2017 de anti-BDS-wet tekent, en daar overheen het stempel ‘Ongrondwettelijk’. Palestine Legal 

Donderdag deed een rechter in Austin uitspraak in twee zaken die het nietig verklaren van de ‘anti-BDS-wet’ van Texas tot inzet hadden. Die wet bepaalt dat alle zakelijke partners van de staat een overeenkomst dienen te tekenen, waarin zij verklaren dat zij niet betrokken zijn bij een boycot van Israël of van de illegale Israëlische kolonies (‘nederzettingen’) in bezet Palestijns gebied. Wie de verklaring niet tekent komt niet in aanmerking voor contracten met de staat.

De zaken waren in december 2018 aangespannen door de Council on American-Islamic Relations (CAIR) en de American Civil Liberties Union (ACLU). Zoals destijds door ons gemeld traden zij op namens vijf inwoners van Texas die de dupe van de wet waren geworden. Onder hen Bahia Amawi, een spraakpathologe van Palestijnse afkomst die haar baan verloor omdat zij in de winkel Israëlische producten links laat liggen en sympathiseert met de internationale BDS-beweging. Die beweging wil Israël door middel van boycots, desinvesteringen en sancties (BDS) dwingen het internationaal recht en de rechten van de Palestijnen te respecteren.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: