Mars voor cannabis

mars-voor-cannabis

30-04-19 08:28:00,

VZW Trekt Uw Plant en VZW Cannabis Social Club Gent organiseren de mars van het jaar die doorgaat op zondag 5 mei. De mars vertrekt vanuit Brussel Centraal om 14u. We komen op voor het recht op thuisteelt, medicinale cannabis en Cannabis Social Clubs. Hopelijk vind jij ook een gaatje in je agenda en zien we je daar!

Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook
beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Eigen kweek

De Ministriële richtlijn van 2005 is te veel voor interpretatie vatbaar en biedt cannabis consumenten geen houvast noch juridische zekerheid. Het wordt hoog tijd dat de Overheid ons recht erkent om enkele planten voor eigen gebruik in een brandveilige kweektent, in de tuin of op een balkon te mogen zetten. Want gekker dan dit kan het toch niet worden? Cannabis is een niet-toxisch roesmiddel en helpt miljoenen mensen wereldwijd om beter te slapen, stressvrij te leven, pijn- en spasmevrij te zijn en wat nog allemaal meer maar toch is het telen voor eigen gebruik niet toegelaten.

Op de zwarte markt is het THC-gehalte vaak veel te hoog en is er geen kwaliteitscontrole wat een enorm risico vormt voor de Volksgezondheid en het risico op psychoses verhoogt voor psychosegevoelige mensen. Bij eigen kweek beslist iedereen zelf of ze THC- of CBD-rijke planten willen of eerder een goeie mix van de twee. Een goeie verhouding THC/CBD leidt tot het beste resultaat en is het veiligst voor het geestelijk evenwicht.

Medicinale cannabis

We komen ook op voor ons recht op Medicinale Cannabis! Chronische pijnpatiënten, epilepsielijders, MS- en kankerpatiënten, … hebben NU nood aan medicinale cannabis en niet binnen enkele jaren wanneer de regering er eindelijk klaar voor is. Net als in Nederland zouden patiënten medicinale cannabis moeten kunnen kopen in een Belgische apotheek of als ze dat wensen het zelf mogen kweken.

Dokters zouden beter opgeleid kunnen worden zodat ze hun patiënten beter kunnen adviseren welk type cannabisplant in aanmerking komt voor welke ziekte en hoe het gedoseerd en geconsumeerd kan worden. Nu is het maar al te vaak zo dat patiënten beter onderlegd zijn dan hun arts als het gaat om cannabis. Dat is de omgekeerde gang van zaken. 

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: