Decor van het Songfestival: 4 doden, 40 ontvoeringen, 400 gewonden – The Rights Forum

decor-van-het-songfestival:-4-doden,-40-ontvoeringen,-400-gewonden-–-the-rights-forum

03-05-19 08:59:00,

Campagnes

Songfestival

AvroTros Duncan Laurence Eurovisie Songfestival Tel Aviv administratieve detentie docP Razzia Mars van Terugkeer Gaza gedode Palestijnen

Petitie

Petitie aan de Nederlandse regering:

Laat Israël niet wegkomen met buitensporig geweld in Gaza!

petitie

Songfestival / Decor van het Songfestival: 4 doden, 40 ontvoeringen, 400 gewonden

Het aanstaande Songfestival vindt plaats tegen een decor van systematisch Israëlisch geweld tegen Palestijnse burgers. Duncan Laurence en AvroTros krijgen er elk kwartier mee te maken.

Tijdens de ‘Grote Mars van Terugkeer’-demonstraties in Gaza schoten Israëlische militairen in 2018 6289 Palestijnen met scherpe munitie neer;183 van hen vonden de dood. Het Songfestival-motto ‘Dare to Dream’ is niet voor hen bestemd. Al 71 jaar worden de Palestijnen die in 1947-1949 door joodse milities naar Gaza werden verjaagd door Israël afgehouden van hun recht van terugkeer. Circa zeventig procent van de bevolking van Gaza bestaat uit vluchtelingen en hun nazaten.VN-Mensenrechtenraad 

Tijdens het Songfestival dat binnenkort in Tel Aviv wordt gehouden, zal zich gemiddeld elk kwartier een geval van zwaar Israëlisch geweld tegen Palestijnse burgers voordoen. Die voorspelling volgt uit de recente geweldsstatistieken.

295 doden, 29 duizend gewonden

In 2018 (periode tot 26 december) werden in de bezette Palestijnse gebieden door Israëlische troepen 295 Palestijnen gedood, onder wie 57 kinderen. Daarnaast raakten 29 duizend Palestijnen gewond, onder wie zevenduizend kinderen.

Alleen al tijdens de ‘Grote Mars van Terugkeer’-demonstraties in de Gazastook vielen in negen maanden tijd 183 doden en werden 6106 burgers verwond door scherpe munitie. Onder deze 6289 doden en gewonden waren 975 kinderen, 41 journalisten, 42 medisch hulpverleners en een aantal gehandicapten, onder wie een man in een rolstoel en twee personen die op krukken liepen.

Het aantal doden is het hoogste sinds de Israëlische aanval op Gaza in de zomer van 2014.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: