Anti-BDS-motie in Duits parlement is aanval op de vrijheid van meningsuiting – The Rights Forum

anti-bds-motie-in-duits-parlement-is-aanval-op-de-vrijheid-van-meningsuiting-–-the-rights-forum

05-05-19 02:39:00,

Nieuws

Petitie

Bank für Sozialwirtschaft Jüdische Stimme für gerechten Friede in Nahost Zentralrat der Juden in Deutschland petitie Duitsland BDS-beweging antisemitisme Oorlog tegen BDS Israël-lobby BDS nieuwsanalyse

Petitie

Petitie aan de Nederlandse regering:

Laat Israël niet wegkomen met buitensporig geweld in Gaza!

petitie

Petitie / Anti-BDS-motie in Duits parlement is aanval op de vrijheid van meningsuiting

Motie beoogt BDS-sympathisanten in heel Duitsland monddood te maken door hen als ‘antisemieten’ uit te sluiten van subsidies en het gebruik van accommodaties. Met een internationale petitie proberen vredesactivisten het tij te keren.

Demonstratie van Duitse ‘pro-Israël’-organisaties tegen de toekenning van de Vredesprijs van de stad Göttingen aan de organisatie Joodse Stem voor Rechtvaardige Vrede in het Midden-Oosten, 9 maart jl. De organisatie sympathiseert met de Palestijnse BDS-oproep en wordt daarom doorlopend van antisemitisme beschuldigd.Alciro da Silva 

De door de Israëlische regering en de internationale Israël-lobby gevoerde campagne tegen de BDS-beweging – de ‘Oorlog tegen BDS’ – gaat in Duitsland in alarmerend tempo ten koste van de vrijheid van meningsuiting en vergadering. Afgelopen februari beschreven wij hoe in München, Frankfurt, Berlijn en een groeiend aantal andere steden BDS-sympathisanten monddood worden gemaakt. Dat gebeurt door hen van antisemitisme te beschuldigen en op die grond uit te sluiten van subsidies, vergunningen voor demonstraties en de huur van stedelijke accommodaties.

Nu probeert de Freie Demokratische Partij (FDP) met een in het parlement ingediende motie zulke maatregelen op landelijk niveau ingevoerd te krijgen. De motie komt naar verwachting later deze maand in stemming.

Op initiatief van de organisatie Bündnis für Gerechtigkeit zwischen Israelis und Palästinensern (Alliantie voor Gerechtigheid tussen Israëli’s en Palestijnen) roepen Duitse vredesactivisten, onder wie veel joden, de FDP in een internationale petitie op de motie in te trekken. Verder dringen zij er bij de partij op aan zich op dezelfde wijze in te zetten voor ‘het recht op een leven in waardigheid en vrijheid’ van Palestijnen als ze doet voor de joodse bevolking van Israël.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: