Operatie mind control, door Manlio Dinucci

operatie-mind-control,-door-manlio-dinucci

07-05-19 08:11:00,

Het gevoel van opoffering beweegt ons. Oorlog kan bewonderenswaardig worden. Recept: (1) vind een jonge en sympathieke held (2) prijs zijn toewijding en zijn altruïstische dood (3) beween dat hij de goede verdedigde tegen de slechteriken (4) Zeg niets over de verschrikkingen die we hebben begaan. Deze operatie werkt altijd – steeds weer opnieuw.

JPEG - 36.8 kB

Gisteren in Pisa, namen ongeveer 5.000 kinderen en adolescenten uit 212 klassen deel aan de «Dag van Solidariteit» ter nagedachtenis van Major Nicola Ciardelli van het Parachutistenregiment (Lightning), die op 27 april 2006 werd gedood in een «vreselijke terroristische aanslag» in Nassirya , Irak, tijdens de «vredesmissie» van Antica Babilonia. De demonstratie wordt elk jaar georganiseerd door de Nicola Ciardelli Association, opgericht door zijn familie met de essentiële steun van het stadsbestuur (eerst geregisseerd door de PD, vandaag door de Lega). Het is het laboratorium geworden voor een enorme operatie – met de medewerking van een breed scala aan organisaties en verenigingen – om jonge studenten “te sensibiliseren voor het belang van ieders betrokkenheid bij de constructie van een toekomst van vrede en solidariteit”.

Het voorbeeld om te volgen is «Nicola’s afspraak ten gunste van de bevolkingsgroepen die verscheurd zijn door de conflicten – mensen die hij had ontmoet op de vele missies waaraan hij deelnam», tijdens welke hij aanraakte met zijn vingers de verwoesting van de oorlog en de doodsangst van degenen die werden gedwongen om ze te dragen, het meest belangrijkste de kinderen ».

Maar niemand zei iets tegen de 5000 kinderen en adolescenten over het waargebeurde verhaal van de verwoestende oorlog die in 2003 werd aangespoord door de Verenigde Staten tegen Irak, een land dat al onderworpen was aan een embargo dat in tien jaar tijd had gezorgd voor anderhalf miljoen doden, waaronder ongeveer een half miljoen kinderen.

Niemand legde hen uit dat om de oorlog te rechtvaardigen, «bewijs» werd uitgevonden om Irak te beschuldigen van het bezit van massavernietigingswapens, waarvan later bleek dat het een valse beschuldiging was.

Niemand vertelde hen dat Irak, om het verzet uit te roeien, op alle mogelijke manieren werd blootgesteld aan vuur en zwavel – van fosforbommen tegen de bevolking van Fallujah tot marteling in de gevangenis van Abu Ghraib.

Het Italiaanse contingent Antica Babilonia nam deel aan deze oorlog –

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: