#Giletsjaunes getergd, vernederd, geslagen en verminkt, maar ze gaan door. #Acte27 – De Lange Mars Plus

#giletsjaunes-getergd,-vernederd,-geslagen-en-verminkt,-maar-ze-gaan-door.-#acte27-–-de-lange-mars-plus

20-05-19 08:28:00,

Wat is de stand van zaken na 27 weken volksopstand in Frankrijk? Hebben de Gele Hesjes al iets bereikt of is het een aanleiding voor Macron om iedere week zijn spierballen te laten zien? En hoe zit het met hun roep om revolutie, hebben zij een alternatief voor het huidige politieke systeem waarin zij vermalen dreigen te worden? Het is voor een toeschouwer altijd moeilijk de reikwijdte van een historische gebeurtenis te zien wanneer deze er middenin zit, vandaar dat ik me zal beperken tot de feiten.

#giletsjaunes getergd, vernederd, geslagen en sommigen verminkt door politietuig, maar ze gaan door. #Acte27 in #Paris.
Want sociaal onrecht kan je niet laten passeren en censuur evenmin. pic.twitter.com/l8W1pZxGtl

— De Lange Mars Plus (@delangemars) 18 mei 2019

Fake nieuws

Iedere zaterdag opnieuw bewijzen zowel de massa media als de Franse overheid dat ze doelbewust liegen en bedriegen wanneer het over de berichtgeving gaat rond de Gilets Jaunes. De media, ook in Nederland, kondigen tijdens de schaarse gelegenheden dat ze ervan melding maken steeds aan dat de Gele Hesjes op hun retour zijn, terwijl ze juist iedere week bewijzen dat de protesten onverminderd in de steden, op de rotondes en aan de tolwegen doorgaan. De opkomstaantallen die het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken naar buiten brengt slaan werkelijk nergens op. Zij maken meestal melding van enkele duizenden demonstranten terwijl er steeds vele tienduizenden de straat op gaan.

Ook worden Gele Hesjes steevast weggezet als oproerkraaiers en vandalen die niet meer intelligentie hebben dan een erwt. De belangstellende lezer zal allang ontdekt hebben dat hiervan niets klopt. De berichtgeving van DLM Plus toont steeds aan wat er werkelijk op de straten en pleinen in Frankrijk gebeurt. Vele filmpjes met ernstige mishandelingen en bruut politiegeweld zijn vertoond, ook van politie die vermomd vernielingen aanricht. Dit terwijl de Gilets Jaunes in de kern vreedzaam zijn.

Macron

De president heeft aanvankelijk de stijging van de brandstofprijzen uitgesteld, maar ondertussen zijn deze enorm gestegen. Het minimumloon is iets verhoogd, hij heeft een soort algemeen debat gevoerd met lokale autoriteiten zonder dat dit tot praktische resultaten heeft geleid.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: