duitsland:-je-moet-je-schamen-over-het-anti-bds-besluit.-–-docp

24-05-19 01:24:00,

Duitsland heeft zojuist rechtvaardigheid gecriminaliseerd. Een mengsel van historisch schuldgevoel en manipulatieve Israëlische druk bracht vrijdag 17 mei jl. het parlement ertoe één van de meest controversiële en bizarre beslissingen te nemen sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. De Bondsdag heeft de boycot-, desinvesterings- en sanctiebeweging BDS antisemitisch verklaard. Als enige land in Europa. Benjamin Nethanyahu, die mogelijk wordt vervolgd voor corruptie en schendig ambtsgeheim, kan tevreden zijn.

Duitsland kan vanaf nu niet langer stellen dat er in haar land sprake is van vrijheid van meningsuiting. Het is een supporter en beschermer van Israëlische apartheid, kolonialisme en etnische zuivering geworden. BDS aanhangers streven naar gelijke burgerrechten voor alle inwoners van Israël, terug keer van vluchtelingen zoals is vastgelegd in VN resolutie 194 en zelfbeschikking van bezet gebied conform VN resolutie 242. Middels een boycot zoals destijds met Zuid Afrika. Wat is daar antisemitisch van aan? Wat heeft dat met religie te maken?

Een meerderheid van de partijen in de Bondsdag steunde de beslissing, waaronder het CDU van bondskanselier Angela Merkel, het geweten van Europa. Zo verlammend is in Duitsland het schuldgevoel en zo effectief de Israëlische druk.

Wat zullen de Duitse wetgevers gaan zeggen over degenen die oproepen tot een boycot van bedrijven die kinderen uitbuiten of de vleesindustrie? Zullen ze die ook criminaliseren? Hoe zit het met de sancties tegen Rusland, vanwege de invasie van de Krim? Waarom wordt deze ene bezetting geboycot en een andere bejubeld? Wat dachten de Duitsers over sancties tegen Zuid-Afrika? Wat is het verschil? Zie ook: https://www.aljazeera.com/indepth/opinion/germany-relentless-campaign-silence-pro-palestinian-voices-190319113250948.html

Het is toegestaan om een boycot van een apartheidsregime dat zich al 71 jaar schuldig maakt aan etnische zuivering, zie ook https://www.middleeasteye.net/opinion/israels-ethnic-cleansing-was-not-historical-exception-palestine-it-happening-today ,te eisen, het is zelfs een plicht. Het is aan een ieder ook anders te denken – te denken dat er helemaal geen Palestijns volk en een bezetting bestaat, maar alleen een uitverkoren volk in een beloofd land. Echter om naar recht strevende activisten te criminaliseren als antisemieten? Een volgend voorstel van Israël en BDS wordt tot een terroristische organisatie bestempeld.

Schuldgevoel is altijd een slechte raadgever, deze keer blijkt het een bijzonder slechte te zijn. Duitsland is geen land zoals ieder ander land. Door haar geschiedenis is het diep met het lot van de joden begaan.

 » Lees verder