Nederlanders meest goedgelovige volk ter wereld – De Lange Mars Plus

nederlanders-meest-goedgelovige-volk-ter-wereld-–-de-lange-mars-plus

28-05-19 11:18:00,

Nederlanders voeren in 2018 de koppositie aan als het gaat over het vertrouwen dat zij hebben in het nieuws. In Griekenland koesteren ze het meeste wantrouwen tegen het gepubliceerde nieuws. Toch hebben de Hollanders geen enkele reden de mainstream media te vertrouwen als je kijkt wie de eigenaren zijn van de nieuwsbronnen en welk nieuws er naar buiten komt. We verzamelden vijf redenen om het Nederlandse nieuws te wantrouwen.

In deze statistiek voeren de Nederlanders trots de koppositie. Twee en tachtig procent vertrouwt het nieuws. In andere landen zoals Griekenland (22%) en Spanje (48%) overheersen wantrouwen en argwaan.


You will find more infographics at Statista

 

Medialandschap in Nederland

Vertrouwen in de media van ons land is terecht als zij onafhankelijk en objectief nieuws leveren. Op zijn zachtst gezegd is er alle reden om aan zowel de objectiviteit als de oprechtheid te twijfelen. Blijkbaar is een groot deel van de Nederlandse bevolking niet op de hoogte van de situatie. Ik noem 5 redenen waarom het verstandig is het nieuws van de media van vaderlandse bodem met een grote korrel zout te nemen.

 1.  Drie spelers beheersen de Nederlandse tv (NPO, Talpa en Bertelsmann) – zie grafiek
  NPO is de grootste en daar blijkt het meeste mis te zijn. Lees daarvoor het alternatieve nieuws (ook DLM PLus maakt hiervan regelmatig melding)
  of het onderzoek van Karskens Zwartboek NOS Journaal, ‘Over het verspreiden van nepnieuws met een sterk discriminerende ondertoon, het opdringen van de politieke voorkeur van de NOS-redactie en andere foute zaken..’
  Dit is overheid of het bedrijfsleven dat het nieuws brengt en zoals zij beweren ‘objectief’ en ‘feitelijk’. Natuurlijk weten we ondertussen dat de NPO de overheid dient en veel te bang is om hun baantjes te verliezen.
 2. John de Mol (Talpa) is ook eigenaar van het ANP. Dit is een persbureau dat dagbladen, radio- en televisiezenders en andere media (meestal) dagelijks van nationaal en internationaal nieuws voorziet. Opnieuw stuurt het bedrijfsleven hier het nieuws rond.
 3. Twee bedrijven regelen alle Nederlandse kranten
  Twee Vlaamse bedrijven bepalen het krantennieuws in ons land,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: