DLM Plus (@dlmplus@mastodon.nl)

dlm-plus-(@dlmplus@mastodon.nl)

30-05-19 09:02:00,

De schoonheid van het internet was dat iedereen met elkaar zonder beperking of censuur nieuws kon uitwisselen. Hierdoor kwam er een schat aan informatie vrij voor iedereen. Machtsmisbruik en de kwalijke gevolgen werden naar buiten gebracht en raakten bekend bij steeds meer internetgebruikers. Toen de machthebbers echter doorkregen dat alle denkbare info via het wereldwijde net gedeeld kon worden grepen zij in. Zij begonnen via Facebook, Twitter en andere platforms…

https://www.dlmplus.nl/2019/05/30/activitypub-redt-internetgebruiker-uit-klauwen-censuur/

Nederlanders voeren in 2018 de koppositie aan als het gaat over het vertrouwen dat zij hebben in het nieuws. In Griekenland koesteren ze het meeste wantrouwen tegen het gepubliceerde nieuws. Toch hebben de Hollanders geen enkele reden de mainstream media te vertrouwen als je kijkt wie de eigenaren zijn van de nieuwsbronnen en welk nieuws er naar buiten komt. We verzamelden vijf redenen om het Nederlandse nieuws te wantrouwen.

https://www.dlmplus.nl/2019/05/28/nederlanders-meest-goedgelovige-volk-ter-wereld/

Jacqueline Hurkmans – edelsmid of kunstenaar
Ze zegt zelf dat haar creativiteit er altijd al in zat. Pas in 2014 hakt Jacqueline Hurkmans de knoop door om haar passie te volgen en zoals zij dat noemt ‘haar dromen te gaan najagen’. Dankzij een crowdfund actie krijgt ze de benodigde financiering bij elkaar, van iemand die het haar gunt om aan de Vakschool in Schoonhoven de opleiding tot goud-, en zilversmid en horlogemaker te…
https://www.dlmplus.nl/jacqueline-hurkmans-edelsmid-of-kunstenaar/

Censuur in beeld
Censuur is geen vrolijk onderwerp, het is immers de beperking van de vrijheid van meningsuiting. Het is echter wel mogelijk het op een ludieke manier te verbeelden.

Deze opname over censuur heeft ook alles te maken met de EU en de Europese Parlementsverkiezingen, die met name door Facebook met speciale landenteams ‘beschermd’ wordt tegen ongewenste buitenlandse invloeden of nep nieuws die de verkiezingen zouden kunnen…
https://www.dlmplus.nl/2019/05/20/censuur-in-beeld/

Kraklatten
Bijdrage van Henk Joosen*

Onze ooit zo stoere Zweedse lattenbodem is niet meer. Middenin de nacht gaf hij de geest. Vanochtend vroeg lag ik in een hopeloze kuil. Met mijn ogen slaperig dicht waande ik me heel even op het Oostkapelse strand. De kinderen druk scheppend in het zand. Voordat je het wist, belandde je in een hartverwarmende, maar o zo koude kuil.

Vier treurige kraklatten waren het.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: