Geheime Navo-wapenleveranties aan opstandelingen Syrië om Iran te verzwakken – DeepJournal

geheime-navo-wapenleveranties-aan-opstandelingen-syrie-om-iran-te-verzwakken-–-deepjournal

13-06-19 06:20:00,

Door Daan de Wit

De actualiteit rond Iran toont een reeks incidenten, maar wie ze in de context plaatst van de afgelopen jaren, zoals ik heb gedaan in mijn boek De Volgende Oorlog – De aanval op Iran – Een voorbeschouwing en in deze DeepJournal-serie, ziet dat alles in stelling wordt gebracht voor een oorlog tegen Iran. Het is een langlopend project dat vele jaren van voorbereiding vergt en het doel steeds meer nadert. Deel van de voorbereiding is het in het geheim bewapenen van Syrische opstandelingen.

Syrische rebellen [jpg]Een verzwakking van Syrië is een verzwakking van Iran. ‘President Barack Obama’s National Security Advisor Tom Donilon, speaking a day after the United States announced new measures against Iran over its nuclear program, said that “end of the Assad regime would constitute Iran’s greatest setback in the region yet—a strategic blow that will further shift the balance of power in the region against Iran.”‘ Obama’s minister van Buitenlandse Zaken in november  over de instabiele situatie in Syrië: ‘I think there could be a civil war with a very determined and well-armed and eventually well-financed opposition […] something that we hate to see because we are in favor of a peaceful protest and a nonviolent opposition’. Dat het eerste deel van Hillary Clinton’s uitspraak eerder een uiting van hoop was dan de waarschuwing die het poogde te zijn, blijkt uit het feit dat de Navo en de VS momenteel de Syrische opstandelingen voorzien van Libische wapens.

Geheime Westerse wapenleveranties aan opstandelingen Syrië
Tegenstanders van het regime van de Syrische president Assad worden in het geheim bewapend door het Westen. Ongemarkeerde vliegtuigen van de Navo landen op Turkse militaire bases dichtbij de Syrische grens. Het gaat om
wapens afkomstig uit de arsenalen van wijlen Muammar Kadhafi. De vliegtuigen bevatten ook vrijwilligers van de Lybische overgangsraad, ‘experienced in pitting local volunteers against trained soldiers, a skill they acquired confronting Gaddafi’s army’. Ook de volgende stap is al gezet. ‘French and British special forces trainers are on the ground, assisting the Syrian rebels while the CIA and U.S. Spec Ops are providing communications equipment and intelligence to assist the rebel cause, enabling the fighters to avoid concentrations of Syrian soldiers’, schrijft de goed-ingevoerde voormalig CIA-agent Phil Giraldi.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: