President Macron aangeklaagd bij Internationaal Strafhof – Ellaster

president-macron-aangeklaagd-bij-internationaal-strafhof-–-ellaster

19-06-19 01:24:00,

Zowel president Emmanuel Macron als de minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, worden aangeklaagd voor misdaden tegen de menselijkheid. Op 11 juni 2019 diende Francis Lalanne — een van de meest prominente woordvoerders van de Gele Hesjes — een aanklacht in bij het Internationaal Strafhof in Den Haag, met het verzoek Macron en Castaner te vervolgen. In een door hem geïnitieerde petitie kon Francis Lalanne de 250.000 stemmen verzamelen, die nodig zijn om een rechtszaak te starten. Hij beschuldigt Macron en Castaner van misdaden tegen de menselijkheid en vertrouwt op artikel 35 van mensenrechten.

Bevestiging van ontvangst door het Internationaal Strafhof.

Volgens Francis Lalanne: “Een misdaad tegen de menselijkheid is een van de volgende handelingen wanneer het wordt gepleegd in het kader van een wijdverbreide of systematische aanval op burgers….” aanvallen waarvan er volgens Francis Lalanne legio zijn, “… gepleegd door de politie tegen de demonstranten.”

Tijdens zijn reis naar het Internationaal Strafhof in Den Haag werd de heer Lalanne vergezeld door de advocaten Sophia Albert-Salmeron en Ghislain Mabanga. Beiden zijn geautoriseerde ICC-advocaten. Ghislain Mabanga heeft de leiding in de zaak.

De rechtszaak is tegen Emmanuel Macron en Christophe Castaner aangespannen, omdat ze de belangrijkste politiecommandanten zijn, aldus Francis Lalanne. Tijdens de demonstraties gebruikte de politie wapens tegen de demonstranten, die worden gedefinieerd als ‘oorlogswapens’: handgranaten en harde rubberen kogels (LBD40-projectielen).

Volgens de advocaat van Francis Lalanne kunnen de Franse president en zijn minister zich niet beroepen op hun immuniteit voor het Internationaal Strafhof. Ze zouden in Frankrijk zelf immuniteit genieten, maar die geldt niet voor het internationale gerechtshof, dat juist in het leven is geroepen om staatshoofden aan te kunnen klagen.

Advocate Sophia Albert-Salmeron

Op 2 maart 2019 kondigde Priscillia Ludosky al aan dat een groep Gele Hesjes stappen wilde nemen om Macron en Castaner aan te klagen bij het Internationaal Strafhof. Priscillia Ludosky is de vrouw die eind 2018 de allereerste Gele Hesjes-demonstratie aanzwengelde. “We verzamelen video’s, foto’s of andere getuigenissen over het geweld tegen de demonstranten. We gaan naar het Internationaal Strafhof (ICC). Wat er aan de hand is, is niet normaal. Ik heb nog nooit iemand een LBD-projectiel op mij zien richten,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: